Bungo Pomógł: 3 razy Dołączył: 24 Cze 2009 Posty: 55
Wysłany: 2011-01-25, 20:55 ALC 269 - brak dźwięku w głośniczkach
Od niedawna walczę z moim ALC269. Wyedytowałem HexEditem oryginalny AppleHDA, porobiłem Legacy kexty i działają mi: mikrofon wewn., mikrofon zewn. (jako LineIn - może uda mi się zamienić na ExtMic) i słuchawki. Mimo że w Profilu systemy i w Preferencjach systemowych wszystko (wejścia i wyjścia) jest nie mam dźwięku na głośniczkach. Nigdzie nie mogę znaleść sposobu na to. Może ktoś spotkał się z takim problemem?
Zdobądź Ubuntu 10.04 32bit - wystarczy że zbootujesz go z płyty. Podłącz notebook do sieci, tak aby działała na nim i zrób pełny dump za pomocą tego skryptu opisanego w tym wątku:
http://forum.osx86.org.pl...t1651.htm#28665
Możesz spróbować inne wersje Ubuntu, ale musi to być wersja 32 bit, bo w 64 nie robią się wszystkie dump'y.
Wysłany: 2011-01-29, 13:25
314TeR napisał/a:
Zdobądź Ubuntu 10.04 32bit - wystarczy że zbootujesz go z płyty. Podłącz notebook do sieci, tak aby działała na nim i zrób pełny dump za pomocą tego skryptu opisanego w tym wątku:
http://forum.osx86.org.pl...t1651.htm#28665
Możesz spróbować inne wersje Ubuntu, ale musi to być wersja 32 bit, bo w 64 nie robią się wszystkie dump'y.
Czy do dźwięku potrzebne są wszystkie dumpy?
Załączyłem wynik tego skryptu. Musiałem recznie zrobić codecgraph i verbit. Do HDMI nie robiłem bo już mam działające.
Nie, ale się przydają... Niestety te co załączyłeś nie są pełne, a mi się ręcznie nie chce tego obrabiać. Zrób kompletne dump'y z wszystkimi grafami - powinny być dwa, oraz z paroma dodatkowymi plikami i zobaczymy czemu nie masz tych głośników.
PS Jak masz kexty które np uruchamiają u Ciebie jakiś podzespół, to proszę o dołączenie ich wraz z dokładnym opisem co działa/nie w nich.
Wysłany: 2011-01-29, 16:21
314TeR napisał/a:
Nie, ale się przydają... Niestety te co załączyłeś nie są pełne, a mi się ręcznie nie chce tego obrabiać. Zrób kompletne dump'y z wszystkimi grafami - powinny być dwa, oraz z paroma dodatkowymi plikami i zobaczymy czemu nie masz tych głośników.
Tylko nie wiem, których brakuje (nie licząc HDMI)
314TeR napisał/a:
PS Jak masz kexty które np uruchamiają u Ciebie jakiś podzespół, to proszę o dołączenie ich wraz z dokładnym opisem co działa/nie w nich.
Czy masz na myśli PS2 bo chyba nie FakeSMC? Tylko to mam w /E/E.
EDIT: Dorzuciłem skonwertowane codecgraph i codec hex2dec
Wysłany: 2011-01-30, 17:47 [ROZWIĄZANY] ALC 269 - brak dźwięku w głośniczkach
Załączam moje próby w ALC269Legacy.zip: legacy oraz spaczowany HexEditem AppleHDA (10ec0262 -> 10ec0269). Wcześniej miałem zainstalowane kexty ALC269kexty.zip i wszystko działało ale Konsola była pełna komunikatów:
Kod:
kernel Sound assertion "kTypePinComplex != fType" failed in
"/SourceCache/AppleHDA/AppleHDA-187.4.1/AppleHDA/
AppleHDAWidget.cpp" at line 2018 goto Exit
generowane były bez przerwy.
[ Dodano: 2011-03-30, 07:30 ]
Udało mi się w końcu opanować dźwięk. Załączam kexty, może komuś się przydadzą.
Hej, Czy może mi ktoś powiedzieć co dokladnie zrobic z tymi kextami?? Ktorych uzyc, ktore wpakowac do extra a ktore do s/l/e?? Mam asusa n43jq z alc269, dopisalem juz sekcje HDEF ale cos mi te kexty nie dzialaja... probowalem je pakowac do extra do sle... ale nie dziala mi dzwiek:/ :( Musze jeszcze dopisywac do ktoregos kexta jakies device id?? Jade na Lionie GM...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Forum użytkowników Mac OS X na PC. Co to jest Hackintosh. Instalacja Mac OS X na PC z płyty Retail. Instalacja i opisy dystrybucji iDeneb, iPC, Kalyway, Leo4ALL, iAtkos.