witam
Częściowo uporałem się z DSDT i niby działa ale powraca temat dźwięku.
Co wgram voodooHDA czy to 2.6.2 czy to 2.7.2 to wywala KP.
System 10.6.4
Pomocy bo juz zgłupiałem
Pomógł: 234 razy Wiek: 34 Dołączył: 08 Sty 2009 Posty: 4446 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2011-01-04, 10:05
Panikuje Ci USB (IOUSBFamily) a nie audio... Nie ma to raczej bezpośredniego związku z VoodooHDA. Może przy instalacji tego kexta psujesz coś innego?
W jaki sposób wgrywasz VoodooHDA.kext?
DSDT - Metoda DTGP, HPET, RTC fix i ustabilizowanie działania USB, TIMR, IPIC, LPC
- w KextStore - AHCIPortInjector.kext, AppleACPIPS2Nub.kext, fakesmc.kext, VoodooPS2Controller.kext
- W Extra - smbios.plist, DSDT.aml, com.apple.Boot.plist
Pomógł: 234 razy Wiek: 34 Dołączył: 08 Sty 2009 Posty: 4446 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2011-01-04, 16:53
Zrób eksperyment - wyrzuć DSDT i zamiast tego dograj do E/KextStore disabler (np. NullCPU...).
Potem dograj VoodooHDA w najnowszej wersji (chyba teraz to 272), do /S/L/E ale nie używaj gotowego instalatora. Najprościej będzie użyć KextUtility.
Dzwięk powinien pojawić się od razu po instalacji - sprawdź. Potem restart i zobacz czy system wstanie.
Jeśli ta akcja się uda, to znaczy, że masz jakiego babola w DSDT.
Jeśli nie, to trzeba będzie kombinować inaczej...
Aha - wywal z com.apple.Boot.plist poniższy fragment:
witam
Częściowo uporałem się z DSDT i niby działa ale powraca temat dźwięku.
Co wgram voodooHDA czy to 2.6.2 czy to 2.7.2 to wywala KP.
System 10.6.4
Pomocy bo juz zgłupiałem
A co robisz z AppleHDA? Może dwa naraz (Apple i Voodoo) próbują obsłużyc kartę dźwiękową? Przenieś go gdzieś poza S/L/E i wtedy zainstaluj VoodooHDA. Sprawdź też sekcję HDEF czy nie zmodyfikowaś.
AppleHDA wywaliłem, dźwięk jest : (po KP 2 razy startowałem z -v -f), ale brak chyba mikrofonu.
Cos dziwnego się dzieje tzn KP gdy chcę np w skype włączyć rozmowę testową.
To: IOAudioFamily.kext i coś jeszcze wariuje. Pomaga po resecie -v -f, ale znowu na skype i to samo
[ Dodano: 2011-01-05, 16:33 ]
rzooff napisał/a:
...
Potem dograj VoodooHDA w najnowszej wersji (chyba teraz to 272), do /S/L/E ale nie używaj gotowego instalatora. Najprościej będzie użyć KextUtility.
...
Czy mam wywalić przed tym AppleHDA??
[ Dodano: 2011-01-07, 09:59 ]
Ok po wielu trudach udało się odpalić dźwięk. VoodooHDA 2.7.2.kexts jak kolega rzooff sugerował użyłem KextUtility. Oczywiście system sie wysypał ale restart z -f i poszło ale... jest to...co to sie dzieje z tym AppleHDA??
Poszukuje jeszcze panel do wersji 2.7.2
Po instalacji czy to instalatorem czy kext utiliti co jakis czas KP.
Przed instalacją voodooHDA 2 dni uzywałem systemu z częstymi wł/wył i nic sie nie działo. Jakieś sugestie????? bardzo proszę
I jak masz dzwiek ? Ja nie moge sie uporac z mikrofonem mam tego samego laptopa i powiem tak zainstalowalem 272 i wszystko smigalo mikrofon i ect ale podczas instalacji nowego Chameleona dostalem KP...wiec od nowa instalacja a mam distro iAITKOS S i tym razem zainstalowalem wszystko jak dawniej a nie mialem dzwieku a pozniej jak zainstalowalem kexta VoodooHDA dla 272 to mialem za kazdym razem KP...teraz mam innego kexta VoodooHDA i dzwiek jest jednak brak mi mikrofonu i tego rozwiazania poszukuje ;(
Wyrzucielm VoodooHDA i tylko dodalem skompilowane stare pod leona AppleHDA i mam dzwiek i moge podlaczyc zewnetrzny mikrofon :P wiec styknie szkoda ze nie odbieraja wbudowane ale coz...hackintosh
A czy ktos wie jak w pelni odinstlowac Panel voodooHDA bo mi gnoi troszeczke :P ?Dostaje komunikat ze jest wbudiwany w system i nie da rady :P
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Forum użytkowników Mac OS X na PC. Co to jest Hackintosh. Instalacja Mac OS X na PC z płyty Retail. Instalacja i opisy dystrybucji iDeneb, iPC, Kalyway, Leo4ALL, iAtkos.