Witam posiadam zainstalowanego MAC OS X 10.6.7 Retail wersje. Kext jaki użyłem do dźwięku to VoodooHDA który został skopiowany do Extra/KextStore. Kartę dźwiękową jaką posiadam to Realtek ALC 269. Mój problem polega na tym, gdy odtwarzam jakąś muzykę czy to youtube czy też itunes albo jakiś film do przy niektóry kawałkach trzeszczą mi głośniki i nie wiem jak sobie mam z tym poradzić. Nie zrobiłem DSDT Audio jeszcze bo nie miałem czasu. Co mógłbym zrobić aby pozbyć się tego problemu. Wcześniej jak instalowałem OSX to nie miałem problemów z dźwiękiem
Miałem podobny problem ale u mnie opcja SSE2 pomogła... ale drodzy koledzy, czy w swoich nieskromnych zasobach wiedzy i skryptów znacie może jakiś dość "prosty" patent na mikrofon oraz ewentualnie HDMI out w ALC269?? ...czytałem coś na stronie projetku VoodooHDA o modyfikowaniu plików ale sobie nie poradziłem, nie wiem jak ugryźć temat a ten mikrofon by mi się przydał... może ktoś ma takie doświadczenie z VoodooHDA bo ja nie ogarniam tego tematu:
Kod:
http://code.google.com/p/voodoohda/wiki/Issues
//Gdyby ktoś chciał coś popatrzeć to na wszelki wypadek dołączam moje pliczki z VoodooHDA.kext
w moim alc268 suwaki pomogly ale po jakim czasie kazde uruchomienie komputera zaczelo powodowac przesuniecie suwakow co skutkuje trzaskami...
jakies rady?
_________________ MacOS X 10.6.8 (retail) | Toshiba Satellie Pro U300| T7300 | GMAX3100 / GM965 | ICH8M | ALC268
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Forum użytkowników Mac OS X na PC. Co to jest Hackintosh. Instalacja Mac OS X na PC z płyty Retail. Instalacja i opisy dystrybucji iDeneb, iPC, Kalyway, Leo4ALL, iAtkos.