Pomógł: 28 razy Wiek: 20 Dołączył: 05 Maj 2010 Posty: 621 Skąd: Kielce/Kraków
Wysłany: 2011-08-04, 13:29
wieniu26 napisał/a:
Witam
Chodzi mi o mikrofon wewnętrzny ten co jest wbudowany w laptopa.
Wgrałem voodooHDA 2.7.1 nie mogłem uruchomić systemu bo chyba po 5 KP dopiero odpalił, do terminala dałem getdump. (w załączniku)
Pracę hackintosh_hardware_analyser pod linuxem już miałem (w załączniku)
Pozdrawiam
Dump z hackintosh_hardware_analyser jest niepełny. Potrzebujesz Ubuntu 10.04 oraz połączenia z Internetem.
Na 11.04 i na 10.10 ten skrypt się częściowo krzaczy, przez co dane są niepełne... Jeśli nie masz 10.04, to musisz przeboleć te 650 mega i płytkę cd i zaopatrzyć się w tę wersję.
_________________ Snow Leopard 10.6.8 Retail on Lenovo ThinkPad R61i 8932-FDG - This one is resting in peace now.
Lenovo ThinkPad Edge E420s 4401-6YG | Core i5-2430M | HM65 | Intel HD 3000 | Conexant CX20590 | Realtek RTL8111/8168B | Intel Centrino 1000 Nie licz na prywatne konsultacje via PW/GG! | Piszę poprawnie po polsku! | Precz z dystrybucjami na vanilliowym sprzęcie! ~Hack 'em all!~
Jesteś genialny. Jest dźwięk jak i działający mikrofon . Da się jakoś wyeliminować te trzaski o których już wcześniej pisałem? A i mikrofon trochę szumi. Ogólnie jest dla mnie to przeskok. Przez pół roku bodajże się z tym męczyłem.
Jeszcze raz dziękuję. Przydał by się w takim razie poradnik do binpatchowania applehda w Twoim wykonaniu :P w celu ewentualnego patchowania nowo wychodzących applehda
pozdrawiam
Wysłany: 2011-08-04, 18:07
wieniu26 napisał/a:
Jesteś genialny. Jest dźwięk jak i działający mikrofon . Da się jakoś wyeliminować te trzaski o których już wcześniej pisałem? A i mikrofon trochę szumi. Ogólnie jest dla mnie to przeskok. Przez pół roku bodajże się z tym męczyłem.
Jeszcze raz dziękuję. Przydał by się w takim razie poradnik do binpatchowania applehda w Twoim wykonaniu :P w celu ewentualnego patchowania nowo wychodzących applehda
pozdrawiam
O jakiego rodzaju trzasku mówimy? Mógłbyś to nieco głębiej zobrazować? Co do szumu mikrofonu - zaraz się tym zajmę~
To, co teraz zrobiłem w żadnym wypadku nie jest binpatchowaniem, binpatch to (najczęściej) wydanie komendy w terminalu, która modyfikuje AppleHDA, aby zawierało identyfikator Twego układu dźwiękowego, ja zaś modyfikowałem AppleHDA, aby uruchomić ten układ Hmm... wygląda na to, iż z Lionem wcale nie jest tak nieprzyjemnie...
Swoją drogą - jeśli chcesz, mogę przygotować LegacyHDA pod Snow Leopard, szczególnie, że Lion na ten moment, moim skromnym zdaniem, ma pełno błędów.
Jeżeli chodzi o trzaski to występuje to np. przy podgłaszaniu lub gdy coś włączę co jest z dźwiękiem np film. Jest to tylko jeden trzask zaraz na samym początku.
Na chwile obecną używam tylko liona (nie ukrywam, ze powoli mnie zaczyna denerwować jakimiś wywalaniami programów np. chrome) jeżeli będzie powrót do SL nie omieszkam się upomnieć .
W takim razie dobrze było by napisać taki poradnik odnośnie modyfikacji Applehda :P.
Dziękuje i pozdrawiam.
Wysłany: 2011-08-04, 18:46
wieniu26 napisał/a:
Jeżeli chodzi o trzaski to występuje to np. przy podgłaszaniu lub gdy coś włączę co jest z dźwiękiem np film. Jest to tylko jeden trzask zaraz na samym początku.
Na chwile obecną używam tylko liona (nie ukrywam, ze powoli mnie zaczyna denerwować jakimiś wywalaniami programów np. chrome) jeżeli będzie powrót do SL nie omieszkam się upomnieć .
W takim razie dobrze było by napisać taki poradnik odnośnie modyfikacji Applehda :P.
Dziękuje i pozdrawiam.
Wypróbuj to i daj znać, czy cokolwiek się zmieniło:
Wysłany: 2011-08-04, 20:17
wieniu26 napisał/a:
Dzięki za chęci i czas.
Nic się nie zmieniło w porównaniu do wersji 1-ej.
Odnośnie źródła wiedzy to dość zagmatwane z tym modyfikowaniem tym bardziej, że język z dalekiego wschodu .
Pozdrawiam
A zaznaczyłeś w opcjach redukcję szumów otoczenia? Może to pomoże w jakimś stopniu Póki co niestety nic więcej nie uda mi się osiągnąć, problem z trzaskami leży w zarządzaniu energią, z tym samym boryka się jeden z użytkowników forum, w ciągu najbliższych dni postaram się zagłębić w temat, może coś uda mi się wymyślić.
Niestety, jeśli chodzi o wszelkie modyfikacje AppleHDA itp. - nie ma oczywiście jakiejkolwiek dokumentacji, w związku z czym wszystko musiało zostać rozpracowane metodą prób i błędów i na ten moment nadal wiele rzeczy jest niejasnych, przez co trudno tak naprawdę napisać poradnik.
OK
Dziękuję Ci jeszcze raz zrobiłeś już dla mnie bardzo dużo za co jestem Ci bardzo wdzięczny. Jak zgłębisz temat tych trzasków i zarządzania energią daj znać.
Pozdrawiam
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Forum użytkowników Mac OS X na PC. Co to jest Hackintosh. Instalacja Mac OS X na PC z płyty Retail. Instalacja i opisy dystrybucji iDeneb, iPC, Kalyway, Leo4ALL, iAtkos.