Wysłany: 2011-02-07, 02:38 ALC883 na Mac OS X 10.6.6
Jakiś czas temu wziąłem się za projekt postawienia Mac OS X na moim PC, który jest oparty o płytę głowną ASUS P5KR. Wszystko jak do tej pory poszło szybko i sprawnie, poza dźwiękiem. Oczywiście instalując voodoohda dźwięk działa, ale tylko z jednego gniazda, przez co nie mogę wykorzystać wszystkich głośników z 7.1. Ostatnio zainstalowałem tą paczkę
Kod:
http://www.kexts.com/downloads.php?do=file&id=621
jednak po jej instalacji i restarcie nie wywala KP, a mimo to system się nie uruchamia, tj cały czas kręci się gif bootloadera. Aktualnie nawet nie mogę uruchomić systemu z żadna flagą, czy to -x, czy -v czy -v -x -f. Byłbym bardzo wdzieczny jeżeli ktokolwiek pomógłby mi uruchomić tę kartę dźwiękową na moim PC.
Pomógł: 234 razy Wiek: 34 Dołączył: 08 Sty 2009 Posty: 4446 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2011-02-07, 11:10
Z kartą niestety nie miałem styczności, ale co do przywrócenia systemu, to musisz dostać się do terminala - np. przy użyciu instalatora.
I z jego poziomu wywalić to co zainstalowałeś, przebudować mkexta i po krzyku.
Poszukaj, może ktoś zrobić kexta Legacy dla ALC883 + modyfikację DSDT + patch AppleHDA.kext. To optymalna metoda (jeśli jest).
Niemniej na 7.1 nie masz co liczyć... chyba, że wyprowadzisz dźwięk cyfrowo do zewnętrznego dekodera.
...
Niemniej na 7.1 nie masz co liczyć... chyba, że wyprowadzisz dźwięk cyfrowo do zewnętrznego dekodera.
Ja mam u siebie głośniki 5.1. DVD odpalane poprzez VLC + odpowiednia konfiguracja głośników w "Audio MIDI Setup" daje dźwięk przestrzenny. Mam jedynie problem z wyjściem na głośnik centralny/subwoofer. Musze podłączać je do gniazda słuchawkowego z przodu obudowy. Tylne wyjście na centralny/subwoofer nie działa.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Forum użytkowników Mac OS X na PC. Co to jest Hackintosh. Instalacja Mac OS X na PC z płyty Retail. Instalacja i opisy dystrybucji iDeneb, iPC, Kalyway, Leo4ALL, iAtkos.