Witam, to chyba mój pierwszy post na tym forum, choć konto mam już od dawna...
Zakupiłem ostatnio nowa płytę główną i jak to bywa pojawiły się nowe problemy.
Płyta to GA-EP43T-ED3L, rev 1.0. Wgrałem na nią BIOS zmodyfikowany przez LINKI ZEWNĘTRZNE PODAJEMY W FORMIE CODE -> REGULAMIN FORUM aby zminimalizować ilość potrzebnych modyfikacji.
Przechodząc do rzeczy. Używam SL 10.6.3. Próbowałem kilku różnych kextów aby uruchomić dźwięk. Aktualnie używam takiego LINKI ZEWNĘTRZNE PODAJEMY W FORMIE CODE -> REGULAMIN FORUM. Ten jak inne, które wypróbowałem dał radę uruchomić kartę dźwiękową (ALC888, jak w temacie) jednak wszystkie kanały są rozdzielone i zamiast wysyłać wspólną wiązkę dla 5.1 uzyskuję jedynie dźwięk stereo. W załączniku screenshot z ustawień systemowych ilustrujący moją sytuację. Jedna poprawka do niego - kanał 'Wyjście wbudowane' jednak działa - wysyła na LineOut.
Mam nadzieję, że ktoś zna jakiś sposób na połączenie tych trzech kanałów w jeden i pomoże mi w tym albo odeśle do odpowiedniej dokumentacji na ten temat. No i mam nadzieję, że to nie jest problem stary jak świat mający 100 rozwiązań i każdy noob OSx86 radzi sobie z takimi na co dzień. :P Googoluję nad tym od 4 dni bez skutku...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Forum użytkowników Mac OS X na PC. Co to jest Hackintosh. Instalacja Mac OS X na PC z płyty Retail. Instalacja i opisy dystrybucji iDeneb, iPC, Kalyway, Leo4ALL, iAtkos.