Wysłany: 2011-11-20, 19:29 ALC888 - raz jest, raz nie ma
Witam,
Zainstalowałem 10.6.8 na Y530 według poradnika na forum.
Niestety audio dziaźa dziwnie.
Otóż jeśli odpalę system z flagami -v -f audio jest ładowane i w Ten Mac mam w Audio (wbudowane):
Kod:
Intel High Definition Audio:
Audio ID: 12
HDMI / wyjście DisplayPort:
Połączenie: Monitor
Ale jak odpalę normalnie, to audio się nie załaduje i jest:
Kod:
Intel High Definition Audio:
Audio ID: 12
Czy ktoś wie, jak temu zaradzić? Półśrodkiem byłoby wpisanie na stałe flagi -f, ale jakoś średnio mi się to uśmiecha
Problem rozwiązany - trzeba było jeszcze małą poprawkę w DSDT - w poradniku do Y530 jest, by zmienić Device (HDAC) na Device (HDEF), ale trzeba jeszcze znaleźć, czy aby nie ma dodatkowych odwołań do HDAC i zmienić je na HDEF (u mnie było jedno).
Powiem tak - programuję w PHP, a nie było to dla mnie oczywiste, gdyż dla mnie to wyglądało jak ścieżka do pliku z rozszerzeniem .HDAC, a nie jak zmienna/stała
Na końcu Twojego poradnika dodałem jeszcze jedną uwagę odnośnie USB
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Forum użytkowników Mac OS X na PC. Co to jest Hackintosh. Instalacja Mac OS X na PC z płyty Retail. Instalacja i opisy dystrybucji iDeneb, iPC, Kalyway, Leo4ALL, iAtkos.