ALC889A jest standartowo w maczkach, wystarczy jedynie DSDT fix + LegacyHDA, musiales coś miec niezle skopane, sorry za OT !
Tak to właśnie wygląda. Nie ma innego wyjaśnienia. Nawet 314TeR zaangażował się w pomoc i nic z tego nie wyszło. Teraz użyłem tych samych kextów i zadziałało od razu.
Co do SPDIF zaś, to udało się uruchomić przy podłączeniu coaxialem.
Chciałem żeby poszło tak jak na windowsie i linuksie, czyli po podłączeniu dźwiękowej z grafiką przez HDMI, ale z tego co wyczytałem to chyba niemożliwe w tym przypadku. Musi iść drugi kabel.
Na razie mam wersję 10.6. Ciekawe czy po aktualizacji do 10.6.3 coś się nie sypnie.
_________________ OS X Snow Leopard 10.6.8
OS X Lion 10.7 Windows 7 | kUbuntu 11.04
Gigabyte GA-EP45-DS3P | Core2Quad Q9300@2,5GHz | GeForce 9800GTX+ | 4GB DDR2 1066MHz | ALC889A | 2x WD 1TB EALS + 500GB Seagate (GUID) | karta sieciowa Realtek 8111C
Zrobię kopie wszystkich moich kextów i spróbuje zaktualizować. Z tego co się na razie zorientowałem, to mogą być problemy ze sleep enabler.
Teraz to już musi pójść z górki.
_________________ OS X Snow Leopard 10.6.8
OS X Lion 10.7 Windows 7 | kUbuntu 11.04
Gigabyte GA-EP45-DS3P | Core2Quad Q9300@2,5GHz | GeForce 9800GTX+ | 4GB DDR2 1066MHz | ALC889A | 2x WD 1TB EALS + 500GB Seagate (GUID) | karta sieciowa Realtek 8111C
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Forum użytkowników Mac OS X na PC. Co to jest Hackintosh. Instalacja Mac OS X na PC z płyty Retail. Instalacja i opisy dystrybucji iDeneb, iPC, Kalyway, Leo4ALL, iAtkos.