Witam, po włączeniu komputera zauważyłem że nie chodzi dźwięk, wywaliłem z systemu VoodooHDA i AppleHDA po czym zainstalowałem samo AppleHDA i nic, jedyna rzecz to jeżeli na max ustawie siłę głosu to delikatnie coś słychać w głośnikach co z tym można zrobić.
Przy ALC888 musi być spełnione:
1. Spatchowany AppleHDA pod ALC888
2. LegacyHDA musi być pod konkretnie tak samo "połączony" ALC888 jak masz na płycie - różne ALC888 mogą być różnie połączone a przez to nie uzyskasz dźwięku.
3. HDAEnabler musi być pod konkretny LegacyHDA użyty w w/w punkcie.
Nie wiemy jaką masz płytę, co to za legacyHDA, HDAEnabler, co i jak instalowałeś więc zgadywać nie będziemy. Jak spełnisz w/w warunki to będziesz miał dźwięk.
Pomógł: 226 razy Wiek: 25 Dołączył: 01 Gru 2009 Posty: 4240 Skąd: Kraków / Brzeszcze
Wysłany: 2011-03-14, 16:35
Panie sasiad, jako że mam doświadczenie z ową mobo już na wstępie mówię Ci że występuje ona w dwóch wersjach ! Jedna ma ALC888 (rev 1.0) a druga ALC892 (rev 2.0) ! Robiłem ich kilka sztuk, audio odpaliłem na obu wersjach ! Mała uwaga, używając ALC8xxHDA.kext (dla ALC892) nie patch'uj AppleHDA tylko podmień je na wersje z 10.6.2 (inaczej nie zadziała ! miałem tak osobiście, co się namyślałem czemu audio nie chce zaskoczyć to szok :P) DSDT znajdziesz do obu wersji mobo i większości wersji BIOSu na blogu Tony'ego, ja jednak polecam zrobić własną wersje i nie używać dumpów z innych konfiguracji.
Dziekuje, mam (rev 1.0) DSDT pobrałem ze strony tony'ego, ale na to nie wpadłem żeby podmienić je na starszą wersje,jak wrócę z pracy to zaraz sie za to biore , Dziękuje.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Forum użytkowników Mac OS X na PC. Co to jest Hackintosh. Instalacja Mac OS X na PC z płyty Retail. Instalacja i opisy dystrybucji iDeneb, iPC, Kalyway, Leo4ALL, iAtkos.