Witam udało mi się okazyjnie kupić tą kartę. Niestety nie jestem do konca pewny czy bedzie ona grała z moim hamaczkiem. E-mu ma oficjalne stery pod mac'a ale to roznie bywa.
I tu moje pytanie. Czy ta karta dobrze będzie chodzic pod hamaczkiem? Mialem co prawda kupic m- audio fast track pro, ale cena jaką dalem za emu byla naprawde dobra.
Niestety nie mam jej jeszcze fizycznie, dlatego jak by co mogę zawsze zrezygnować.
Pomógł: 234 razy Wiek: 34 Dołączył: 08 Sty 2009 Posty: 4446 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2010-12-21, 21:07
E-Mu to jest tak naprawdę Creative. W środku jest w zasadzie w SounBlaster X-Fi.
Co do sterów, to sprawdź czy na pewno działają pod 10.6 i czy aby działają w 64bit. Creative nie ma najlepszego wsparcia w temacie aktualizacji oprogramowania... nawet pod Windows
Nie są to karty złe, ale M-Audio, ESI czy Lexicon, to jednak półka wyżej.
A no to dziwne bo na wszystkich forach jak czytam lepszy wybor to e-mu 0404 usb nad fast trackiem pro. EDIT : [ Ile for tyle opinii jedne za fast trackiem inne za emu. ]
Lexicon odpada. ESI owszem bardzo dobre
Cena jaką dalem za emu to 430 pln
Generalnie te 3 karty plasują się na tej samej półce Emu 0404, M- audio fast track pro oraz Tascam's US144
Nie wiem moze się mylę, ale chyba specyfikacje nie kłamią
Sam jestem bardziej za tym emu ale koszt jej to 200 pare zlotych wiecej.
Nie wiem najwyzej ja sprzedam za wiecej i kupie fast tracka pro
Wysłany: 2010-12-21, 22:11
szoker napisał/a:
wszystkich forach
Skoro czytałeś na "wszystkich forach", to pewnie też czytałeś o słynnym problemie trzasków i EMU 0202 / 0404 Albo nie mniej słynnym wsparciu technicznym...
Tak już poważnie, to na forach, które czytuję, widziałem raczej inne opinie niż Ty. Podobnie wypowiadali się znajomi zajmujący się nagrywaniem bardziej pro niż ja sam.
Aczkolwiek cena, jeśli karta jest nowa - rzeczywiście rewelacyjna.
Przespałem się z tym trochę.. Raz ze to E-Mu uzywane 2 letnie juz bez gwary..
2 wolę miec 100% pewnosci ze interfejs ktory kupię będzie na 100 procent działał..
I postanowilem kupic w sklepie M-audio Fast Track Pro.
Mam nadzieję ze się nie zawiodę.
Wysłany: 2010-12-22, 23:05
Przy M-Audio masz dodatkowo ProTools'a. Okrojonego ale zawsze.
I w tym przypadku jest naprawdę porządnie jeśli chodzi o sterowniki i działanie pod OSX.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Forum użytkowników Mac OS X na PC. Co to jest Hackintosh. Instalacja Mac OS X na PC z płyty Retail. Instalacja i opisy dystrybucji iDeneb, iPC, Kalyway, Leo4ALL, iAtkos.