Witam,
Zastanawiam się nad zakupem karty ESI Maya 44 i chciałbym się dowiedzieć jak ta karta współpracuje z Snow Leopardem ?
Karta jest na PCI (w przeciwieństwie do Maya 44e która jest PCI Expres) czy to jakiś problem ?
I jak wygląda sprawa ze sterownikami pod tą kartę ? czy na oficjalnych sterownikach karta będzie działać bez problemu z Snow Leo (najnowsze stery są z 2007 kiedy nie było jeszcze Snow) czy też konieczne będzie użycie jakiś zmodyfikowanych sterowników (zleży ma na wykorzystaniu w pełni jej potencjału) ?
Ja1012 Pomógł: 2 razy Dołączył: 14 Sie 2010 Posty: 42
Wysłany: 2010-08-17, 10:47
Wg mojej wiedzy, a miałem Emu1212m V1 nie darady, gdyż karta jest pod gniazdo którego nie ma w macu. Z tego co pamiętam któs zrobił pirackie stery pod jakąs studyjną dzwiękówkę - możliwe że właśnie pod ESI, ale glowy nie dam.
Ja sprzedałem moja Emu i kupiłem używanego Edirola FA66 za 800zł pod fire fire.
EDIT:
A i dodam że oczywiście edirol lata bezproblemowo, nawet sterów nie musiałem ściagać.
Pomógł: 233 razy Wiek: 34 Dołączył: 08 Sty 2009 Posty: 4437 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2010-08-22, 13:04
Ale akurat te karty faktycznie działają w hackintoshach. Tylko nie jestem pewien co do Snowa, no i 64 bit - trzeba poszperać w sieci. O ile mi wiadomo, to pod Leopardem to działało bardzo dobrze.
porty PCI sa w Macu G5, moze jeszcze w jakis starych Macach Pro ale reki nie dam uciac. Stery moga byc pod Leoparda
Dokładnie...
Jest też wersja pod PCI-E - Maya44e. Mam 64bit jądro (10.6.4) i zainstalowałem od niej stery na "sucho". Odpaliły się, ale oczywiście wszystko było nieaktywne . W związku z tym wszystko powinno działać jak należy. Szkoda, że M-Audio nadal robi karty tylko na PCI. Firma gwarantuje świetne wsparcie ze strony sterowników zarówno 32 jak i 64bit do najnowszej wersji Leoparda. Ciekawą alternatywą wydaje się M-Audio Transit. Testy w Rightmarku pokazują, że jest naprawdę niezła. Ale mimo wszystko wolałbym przeprowadzić test odsłuchowy.
Esi MAYA44 (Sampling mode: 16-bit, 44 kHz)
Frequency response (from 40 Hz to 15 kHz), dB: -0.07, +0.00 Excellent
Noise level, dB (A): -90.3 Very good
Dynamic range, dB (A): 87.7 Good
THD, %: 0.008 Very good
IMD, %: 0.014 Very good
Stereo crosstalk, dB: -87.8 Excellent
M-Audio Transit (Sampling mode: 16-bit, 44 kHz)
Frequency response (from 40 Hz to 15 kHz), dB: +0.03, -0.01 Excellent
Noise level, dB (A): -94.2 Very good
Dynamic range, dB (A): 94.5 Very good
THD, %: 0.0010 Excellent
IMD + Noise, %: 0.0055 Excellent
Stereo crosstalk, dB: -95.1 Excellent
IMD at 10 kHz, %: 0.0057 Excellent
Sam dziś głowię się czym zastąpić ALC889a, bo uszy mi już więdną...
Ostatnio zmieniony przez Crow 2010-08-27, 17:38, w całości zmieniany 1 raz
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Forum użytkowników Mac OS X na PC. Co to jest Hackintosh. Instalacja Mac OS X na PC z płyty Retail. Instalacja i opisy dystrybucji iDeneb, iPC, Kalyway, Leo4ALL, iAtkos.