Pomógł: 193 razy Wiek: 25 Dołączył: 01 Gru 2009 Posty: 3690 Skąd: Kraków / Brzeszcze
Wysłany: 2010-08-12, 09:16 HDMI audio
Witam, natrafiłem dzisiaj na fajny tutek opisujący jak odpalić audio z wyjscia HDMI. Jako że nie mam czasu teraz przekladać na j.polski postanowilem chociaż podać link do źródła bo komuś może się przydać.
Świetna wiadomość ...ale niestety tylko dla posiadaczy kart NVidia. (i to też nie dla wszystkich).
P.S.
Przydałoby się w temacie dopisać "Nvidia".
Niekoniecznie
Mam dump'y DSDT i spółki z iMac'a 11.1 z ATI 4850 i tam w sekcji GFX są wpisy do audio z grafy
Podejrzewam że i hdmi audio z ATI 4xxx jest do odpalenia o ile jest tylko wsparcie w AppleHDA układu audio montowanego na kartach ATI.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Forum użytkowników Mac OS X na PC. Co to jest Hackintosh. Instalacja Mac OS X na PC z płyty Retail. Instalacja i opisy dystrybucji iDeneb, iPC, Kalyway, Leo4ALL, iAtkos.