Bardzo ciekawe HOW TO, ale od razu uprzedzam naprawdę dla zaawansowanych userów. Pozycja obowiązkowa dla osób które chcą sobie perfekcyjnie przygotować samemu KEXT'y do dźwięku, a wszystkim polecam obserwować ten watek, bo zaczynają się pojawić już zmodyfikowane kexty pod konkretne kodeki, płyty, laptopy.
Pobawię się tym w najbliższym czasie. Trochę mnie denerwuje że nie wyświetla mi informacji o Intel HDA w Profilu systemu Może gdy zrobię sobie samemu kexta to coś pomoże. Dzięki za linka
_________________ eMachines E730G (MBP8,2) | i5-430M | 2GB RAM DDR3 | HDD 320GB | Radeon HD5470 512MB | Atheros AR9287 | Win Vista SP2 & Kubuntu 11.10
Gigabyte GA-K8VT800 Pro (iMac7,1) | Sempron 2600+ | 1GB RAM DDR | HDD 40GB/60GB | Radeon 9200 128MB | Win XP SP3/OS X 10.5.8
Modyfikuję framebuffery ATI Pisać w razie potrzeby.
Piszę poprawnie po polsku!
Pobawię się tym w najbliższym czasie. Trochę mnie denerwuje że nie wyświetla mi informacji o Intel HDA w Profilu systemu Może gdy zrobię sobie samemu kexta to coś pomoże. Dzięki za linka
Wyświetlanie wejść/wyjść w Profilu systemu, to wisienka na torcie... ważniejsze jest uruchomienie właściwe wszystki złączy, jak Line-out, SPDIF-out, włączenie detekcji słuchawek i wyciszanie przez to np wbudowanych głośników w laptopie, jak również wnerwiające mnie przycinanie pasma na wyjściu "głośnik wbudowany" itp itd...
Jak przebrnę to podzielę się info - jak na razie najważniejszy jest poprawny codec dump z linuxa i tu faktycznie na ubuntu coś jest namieszane w sterownikach alsa, a z mandrivy wygląda lepiej.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Forum użytkowników Mac OS X na PC. Co to jest Hackintosh. Instalacja Mac OS X na PC z płyty Retail. Instalacja i opisy dystrybucji iDeneb, iPC, Kalyway, Leo4ALL, iAtkos.