Czy ma ta karta wyjście SPIDIF - coaxialne i optyczne...
Karta jak czytałem jest mocno ukierunkowana na osoby tworzące muzykę, DJ'ów etc... a jak sprawuje się w zwykłej "rzeźni" np pod windą... obsługuje analogowe głośniki 5.1...
Podziel się wrażeniami z pierwszej ręki jako użytkownik... wiele osób szuka alternatywy do niedziałających, przyprawiających o bul głowy pokładowych dźwiękówek.
Wyjscie jest i wejscie SPDIF, natomiast optyczne masz tylko wyjscie, analogowe jest tylko stereo [ do tego mam monitory aktywne i chyba zaden zestaw audio HI-FI do 2,5 tys tak nie brzmi, dynamika i moc po prostu powala ]. Karte mam juz od tygodnia jednak z driverami w wersji beta. Jutro bede w domu to obadam na nowych driverach. Napisze co i jak.
Dokładnie posiadam kartę tej firmy ale Juli@ i znalazłem działające sterowniki tyle że zmodowane ale kompatybilne i z OSX 10.5 ale i Snow 10.6. Instalacja poszła bez problemów,
boot z -v, i wszystko poprawnie, system zyskał dźwięk cieszę się jak dziecko ;d
A ja mam tak przy okazji pytanie odnośnie obsługi Dolby Digital Live - zależy mi na 5.1 przez SPDIF z Soundtrack pro. Analog jest, ale po SPDIF 2.0 tylko. Asus Xonar ma niby DDL, ale z tego co zauważyłem to stery pod OSX stare i nie obsługują tego...
_________________ 10.6.1 on: Gigabyte P35C S3 - Core 2 QUAD Q6600 - AHCI - HD2600PRO 512mb - GFX w/o qe/ci
10.5 BOX + 10.5.6 Combo on: Acer, GM965 (x3100), ICH8 10.6.1 on: Asus p6t deluxe X58, i7, GF260
wszystko poprawnie, system zyskał dźwięk cieszę się jak dziecko ;d
To świetnie.
arisen napisał/a:
no ubogo właśnie ze sterami takich kart ;/ na modach trzeba lecieć, a producenci też w ciula walą.;/
Tak właśnie często jest z producentami (rożnie to bywa, zależy też jak znana firma i jakie ma podejście), najbardziej wspierają najnowsze swoje produkty, zaś ze sterownikami do starszych urządzeń trzeba dłużej czekać, albo się nie doczekamy.
Dobrze, że inni użytkownicy stworzą mody wówczas można liczyć na "jakieś" działanie urządzenia (często nie pełne, ale zawsze to coś).
Ale już napisałem na forum esi żeby zrobili stery pod 10.5.x oni ostatnio się wzieli za aktualizacje drv, powinny niebawem wyjść;)
Na razie to widzę że wszyscy są zachwyceni windows 7 żeby być na bieżąco:)
Cześć !:)
A jak wygląda sprawa tej karty w przypadku iDeneb 10.5.8, wykryje ją ?
Bardzo dobra karta, jakby ktoś mógł napisać jaka jest jakość nagrywania i jak funkcjonuje spdif byłbym wdzięczny.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Forum użytkowników Mac OS X na PC x86. Co to jest Hackintosh. Instalacja Mac OS X na PC z płyty Retail. Instalacja i opisy dystrybucji iDeneb, iPC, Kalyway, Leo4ALL, iAtkos.