Pomógł: 226 razy Wiek: 25 Dołączył: 01 Gru 2009 Posty: 4240 Skąd: Kraków / Brzeszcze
Wysłany: 2010-12-30, 16:21 Nowy uniwersalny LegacyHDA dla ALC8xx
Nowy uniwersalny LegacyHDA dla kart Realtek Realtek ALC888, ALC887/888b, ALC889, ALC885/889a, oraz ALC892. Wymagany jest rollback AppleHDA do wersji 10.6.2 (lub spatchowanie aktualnego AppleHDA) oraz poprawka do DSDT.
Pomógł: 226 razy Wiek: 25 Dołączył: 01 Gru 2009 Posty: 4240 Skąd: Kraków / Brzeszcze
Wysłany: 2011-01-08, 11:34
Na ALC889 występują trzaski tak jakby napięcie na audio było włączane i wyłączane w trakcie pracy. Tzn chodzi tutaj o moment przejścia ze stanu wstrzymania do stanu pracy.
Na kextcie od 314TeRa występuje to samo ale tylko na MicFront. Na MicBack takowego problemu nie ma.
Sam kext działa bardzo dobrze poza tym. Jako jedyny odpala mi wyjście słuchawkowe na Front Panelu (ale to inna bajka bo mam dziwny front panel, nie działa nawet w win)
Na ALC889 występują trzaski tak jakby napięcie na audio było włączane i wyłączane w trakcie pracy. Tzn chodzi tutaj o moment przejścia ze stanu wstrzymania do stanu pracy.
Na ALC888 mam podobnie, ale myślę, że da się wytrzymać (i trzeba). I nie wydaje mi się, aby było to do naprawienia.
_________________ 10.8 ML
10.7.4 retail 64 bit Chameleon DSDT|Celeron DualCore E1400 (vanila kernel outof box)|Gigabyte GA-EP41-UD3L -Audio ALC888|AudioUSB SWEEX SC004(outof box)|LAN RTL8111 (kext+EFIString)|GeForce 9400GT (EFIString)
Informacje nowości newsy ze świata Hackintosh.Video, poradniki, niezbędne pliki instalacyjne.Więcej na http://forum.osx86.org.pl...t1978.htm#19481
Na ALC888 mam podobnie, ale myślę, że da się wytrzymać (i trzeba). I nie wydaje mi się, aby było to do naprawienia.
To sprawdź mojego ALC1200 - to jest ten sam układ co w ALC888 i na nim powinien też działać. oswaldini, napisał że u niego na kexcie zrobionym na bazie mojego ALC1200 nie ma trzasków z głośników, a tylko na mikrofonie.
To sprawdź mojego ALC1200 - to jest ten sam układ co w ALC888 i na nim powinien też działać. oswaldini, napisał że u niego na kexcie zrobionym na bazie mojego ALC1200 nie ma trzasków z głośników, a tylko na mikrofonie.
W takim razie mogę prosić Ciebie oswaldini o ten kext.
_________________ 10.8 ML
10.7.4 retail 64 bit Chameleon DSDT|Celeron DualCore E1400 (vanila kernel outof box)|Gigabyte GA-EP41-UD3L -Audio ALC888|AudioUSB SWEEX SC004(outof box)|LAN RTL8111 (kext+EFIString)|GeForce 9400GT (EFIString)
Informacje nowości newsy ze świata Hackintosh.Video, poradniki, niezbędne pliki instalacyjne.Więcej na http://forum.osx86.org.pl...t1978.htm#19481
Wysłany: 2011-01-08, 17:41
314TeR napisał/a:
oswaldini, napisał że u niego na kexcie zrobionym na bazie mojego ALC1200 nie ma trzasków z głośników, a tylko na mikrofonie.
Nie tak. Nie ma trzasków na mikrofonie. Z wituchą zauważyliśmy że tzraski w głośnikach występują jak stosujemy wersje micfront, trzasków w głośnikach nie ma jak mamy wersje micback. Dziwne ale prawdziwe.
Nie tak. Nie ma trzasków na mikrofonie. Z wituchą zauważyliśmy że tzraski w głośnikach występują jak stosujemy wersje micfront, trzasków w głośnikach nie ma jak mamy wersje micback. Dziwne ale prawdziwe.
A to dla mnie bardzo ważne info... rozumiem że w wersji Mic_back mikrofon działa poprawnie wtedy? i żadnych trzasków nie ma... Jeśli to prawda to pewnie wystarczy pogrzebać w patchmapach dla mic front i będzie git.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Forum użytkowników Mac OS X na PC. Co to jest Hackintosh. Instalacja Mac OS X na PC z płyty Retail. Instalacja i opisy dystrybucji iDeneb, iPC, Kalyway, Leo4ALL, iAtkos.