wszystko smiga az milo ale nie w grze Pirates! - w niej dzwięk jest przez słuchawki
Nie wiem czy to kwestia sterowników czy nie, ale pomozcie - moze sa lepsze stery ktore wypróbować?
Linki zewnętrzne podajemy w formie CODE. Proszę zapoznać się z regulaminem forum!
ket dobrze wrzucony? mkext przebudowany? uprawnienia nadane
Aha: brak poprawki do do DSDT bez ktorej sie nie obejdzie, to w moim tutku tez jest opisane !
oczywiscie.
jednakze po wrzuceniu fragmentu dot. alc12000 do mojego dsdt konczy sie bledem... (bez niego kompiluje sie z 6cioma warningami) - dsdt w zalaczniku - czy mozesz sprawdzic czy u Ciebie jest tak samo?
A może po prostu gra w ustawieniach dźwięku ma wybrane słuchawki? W jakiejś grze na idenebie jeszcze (miałem osobno głośniki wbudowane i wyjście słuchawkowe) musiałem ręcznie wybierać wyjście.
_________________ Mac OS X Snow Leopard 10.6.8 (Retail x86_64)|Samsung R510|Magic Mouse
Core 2 Duo T6400 2GHz|4GB DDR2 800MHz|PM45 + ICH9M|GeForce 9200M GS 512MB|ALC262|HM500JJ|Yukon 88E8055|BCM94321MC Piszę poprawnie po polsku!Nie pomagam prywatnie przez PW. | Kext Wizard | Chameleon Wizard | HDA Wizard
Pomógł: 226 razy Wiek: 25 Dołączył: 01 Gru 2009 Posty: 4236 Skąd: Kraków / Brzeszcze
Wysłany: 2010-08-27, 21:37
Czytaj moje tutki to sie wszystkiego dowiesz. Oprocz sekcji HDEF trzeba dodac DTGP ! Jest wymagana do wszystkich poprawek. Warningi mozna olac bo to tylko kwestia uciszania kompilatora. Nie masz zadnych poprawek zastosowanych w tym DSDT, przelec caly moj tutek o DSDT - podstawowe modyfikacje i bedziesz mial sprzet na full wypasie ! Latwa rzecz, mozesz pominac TM Fixa ! Ja nie uzywam
Oswaldini: przeczytalem Twoj tutek o DSDT i zmodyfikowalem swoj plik. Bledy w kompilacji byly sposowodowane uzywaniem do piosania DSDTSE. Po otworzeniu/zapisaniu pliku w BBEdit wszystko poszlo swietnie, DSDTSE go skompilowal bez bledow (z kolei iASLMe_64Bit_28_05_2010 wykryl dwa bledy:) )
Tak czy siak Pirates! dziala z Twoim sterem - dzieki
Pomógł: 226 razy Wiek: 25 Dołączył: 01 Gru 2009 Posty: 4236 Skąd: Kraków / Brzeszcze
Wysłany: 2010-08-29, 15:59
Tak, od dawna juz nie kozystam z DSDTSE tylko z BBEdit. iASLMe mogl znaleźć 2 bledy bo jest nowe, w moim starym DSDT tez znalazl dwa bledy których wcześniej nie było !
Tak, od dawna juz nie kozystam z DSDTSE tylko z BBEdit. iASLMe mogl znaleźć 2 bledy bo jest nowe, w moim starym DSDT tez znalazl dwa bledy których wcześniej nie było !
maly update - wszystko smiga az milo lacznie z wykrywaniem sluchawek z przodu niestety z Twoim kextem nie dzialaja mikrofony :(
Wysłany: 2010-08-29, 18:58
W preferencjach systemowych w dzwieku ustaw Mikrofon wbudowany a nie wejscie liniowe. To samo w Skype - ustaw to samo wejscie czyli Mikrofon wbudowany !
W preferencjach systemowych w dzwieku ustaw Mikrofon wbudowany a nie wejscie liniowe. To samo w Skype - ustaw to samo wejscie czyli Mikrofon wbudowany !
tak wlasnie mam i nie dziala...
czy AppleHDA mam miec w /S/L/E - czy ma to byc ten oryginalny z wersji 10.6.4?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Forum użytkowników Mac OS X na PC. Co to jest Hackintosh. Instalacja Mac OS X na PC z płyty Retail. Instalacja i opisy dystrybucji iDeneb, iPC, Kalyway, Leo4ALL, iAtkos.