Wysłany: 2010-08-20, 13:25 Problem z ALC883 - brak dzwieku
Witam mam problem, nie mam dzwieku z moim mac snow leopard 10.6.3. Posiadam karte realtek ALC883, probowalem instalowac kext: AppleHDA_10.6.2, instalowalem go za pomoca kext helper ale to nie pomoglo. Szukalem w necie rozwiazan ale nic nie dziala, jestem totalnym zultodziobem w dziedzinie mac wiec moze robie cos zle ?
Wysłany: 2010-09-07, 21:36 Re: Problem z ALC883 - brak dzwieku
Soker napisał/a:
Witam mam problem, nie mam dzwieku z moim mac snow leopard 10.6.3. Posiadam karte realtek ALC883, probowalem instalowac kext: AppleHDA_10.6.2, instalowalem go za pomoca kext helper ale to nie pomoglo. Szukalem w necie rozwiazan ale nic nie dziala, jestem totalnym zultodziobem w dziedzinie mac wiec moze robie cos zle ?
Ja mam ALC 883 na plycie Asusa P5KC. Działa przy odpowiednich wpisach w DSDT, dwa kexty w E/E i AppleHDA z 10.6.2.
Widzicie : ) i tutaj jest problem wystarczy wejsc w ustawienia dzwieku i ustawic line-out nikt na to nie wpadl nie ? Bo nikt nie mysli o tak banalnych sprawach wystarczy ze zainstalujesz kex ALC883 i ustawisz line-out w ustawieniach mialem ten sam problem na p5kc asus pozdrawiam
[ Dodano: 2010-09-15, 18:42 ]
PS:
Nie ma co tak kombinowac i szukac, bo tak naprawde prosciej jest niz kazdy pisze....
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Forum użytkowników Mac OS X na PC. Co to jest Hackintosh. Instalacja Mac OS X na PC z płyty Retail. Instalacja i opisy dystrybucji iDeneb, iPC, Kalyway, Leo4ALL, iAtkos.