Wysłany: 2009-09-14, 20:30 Problem z dźwiękiem w retail.
Otóż zainstalowałem retaila na moim komputerze. Płyta główna to asus p5b. I tu pojawia się problem. Gdy instalowałem iPC 10.5.6 zaznaczałem azalię i działało. Pod retailem chyba zrobiłem błąd, bo postanowiłem zainstalować azalię z iPC. Jednak nic to nie dało. Dźwięku NIET!
Więc moje pytania:
1. Jak usunąć azalię z retaila?
2. Jak znaleźć właściwe kexty skro jedyne co wiem to, że chip odpowiedzialny za dźwięk nazywa się ADI (i brak oznaczeń). Już od roku nie mam windowsa, więc nie bardzo wiem jak mam sprawdzić ID.
3. Jak to zainstalować potem w systemie? W iPC wystarczył KextHelper - czy jest coś bardziej eleganckiego?
A.D.1 Żeby wiedzieć co usunąć musisz wiedzieć co zainstalowałeś. Jeśli był to instalator pkg, użyj programu pacyfist i będziesz wiedział co i gdzie wrzucał...
A.D.2 Musisz ustalić co to za kodek... użyj Google, zrób codec dump w linuxie...
A.D. 3. Kexty możesz instalować kextHelperem... nie mniej on nic magicznego nie robi, zwyczajnie kopiuje kext do katalogu /S/L/E i nadaje mu uprawnienia 755 i właściciela 0:0, oraz kasuje mkext... Więcej jak instalować kexty znajdziesz w tematach podpiętych.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Forum użytkowników Mac OS X na PC. Co to jest Hackintosh. Instalacja Mac OS X na PC z płyty Retail. Instalacja i opisy dystrybucji iDeneb, iPC, Kalyway, Leo4ALL, iAtkos.