Wysłany: 2009-09-23, 20:31 Problem ---> Zakładka DŹWIĘK
Zakładka Dźwięk w preferencjach systemowych nie chce się załadować :(
Nie instalowałem żadnych kextów do dźwięku... Dźwięk mam przez AppleHDA Patcher'a 1.20
Spróbuj przelogować się na język angielski i sprawdź czy wtedy zadziała. Możliwe, że w czasie update systemu, nie zainstalował się poprawnie panel użytkownika.
Po za tym dobrze byłoby tak dla pewności naprawić uprawnienia.
_________________ Acer Aspire 5720z
iPC 10.5.6 update to 10.5.8 Vanila 9.8.0
Asus P5QLD PRO | C2D e8500 | 4GB RAM | Nvidia 9600gt |
ideneb10.5.8 LiteEd. + Retail 10.6.0 + jakiś windows
Dla tego układu pozostaje jedynie dzaiłający kext VoodooHDA.
Poprawny Codec Dump z Linux'a + Patcher Tarugi 1.20 lepiej działa niż voodooHDA... Przetestowałem wiele rozwiązań dla ALC882 i jednak stara metoda Tarugi działa u mnie najlepiej.
Lechu napisał/a:
Pewnie wina dystrybucji... tak jak sugeruje Ampersky, przełącz się na angielski i zobacz czy ci się załaduje...
Możesz spróbować przeinstalować polską paczkę językową... "polish.pkg"
Jak to nie pomoże, to widać ta dystrybucja tak ma... zainteresuj się retailem, tam takie problemy nie istnieją...
No niestety przeinstalowanie paczki nic nie dało...
Niestety jestem skazany na tą dystrybucje ponieważ nie mam czasu ze względu na studia bawić się w retail. Po prostu za słabo się na tym znam i zajęłoby mi to zbyt wiele czasu :(
Pomógł: 233 razy Wiek: 34 Dołączył: 08 Sty 2009 Posty: 4427 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2009-11-17, 22:17
To nie jest kwestia wersji systemu, tylko samych dystrybucji. Obstawiałbym, że to wina "kastracji" jakiej poddawane są dystrybucje... pewnie wywalona jest jedna rzecz za dużo.
Przy retailu problem nie występuje, nawet jeśli paczka jest instalowana oddzielnie z niższej wersji.
W v1.4 rozpoznawało bez problemu jak np.słuchałem muzyki ze słuchawek a tu w v1.6 nie ma takiego komfortu , trzeba wchodzić w preferensje dzwięku i zmieniać manualnie.
Wogóle nie ma kextów ALC268 w 10.5.8
Postanowiłem jeszcze raz postawić iDenebka i odrazu właśnie zaznaczyłem z VoodooHDA i o dziwo jest nawet teraz MUTE którego nigdy wczesniej nie było. Działa też sleep, bo wcześniej jak dawałem uśpienie póżniej nie było dzwięku wogóle i pozostawał tylko reset.
Ale jak daję na "Profil systemu" to nie ma wykrytej karty zintegrowanej- dziwne ale działa, hehe.
Jednym szkopułem jest znowu że nie wykryło zintegrowanego mikrofonu który wcześnie zawsze był.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Forum użytkowników Mac OS X na PC. Co to jest Hackintosh. Instalacja Mac OS X na PC z płyty Retail. Instalacja i opisy dystrybucji iDeneb, iPC, Kalyway, Leo4ALL, iAtkos.