Witam, od dłuższego czasu borykam się z problemem "pykającego" dźwięku. Postawiłem perfekcyjnego Snow'a, działa wszystko nawet speedstep, ale z denerwującym pykaniem nie mogę sobie poradzić.
Pykanie pojawia się jakieś 20-30s po ostatnim dźwięku, tak, jakby karta przechodziła w tryb uśpienia. Po tym czasie pojawiają się krótkie "pyknięcia" w interwałach 3-5s.
Kod:
http://www.macupdate.com/app/mac/29024/antipop
rozwiązuje ten problem (wysyła co 10s krótki, wyciszony dźwięk), ale zniekształca okropnie dźwięk, w czasie wysyłania sygnału.
Problem występował także w Leopardzie, aczkolwiek zauważyłem, że z IOAudioFamily.kext z wersji 10.5.7 działało poprawnie. Może są jakieś modyfikacje tego kext'a?
Proszę o pomoc, jeśli ktoś wie jak rozwiązać problem.
Wszystkie Patch'e DSDT zostały wykonane, dźwięk ALC268..
Problem rozwiązany. Temat do zamknięcia..
Aby pozbyć się uciążliwego pykania należy w smbios.plist ustawić SMproductname na MacPro3,1. Dziwne ale działa, zapewne HDA inaczej rozporządza energią w każdym modelu.
Aby pozbyć się uciążliwego pykania należy w smbios.plist ustawić SMproductname na MacPro3,1. Dziwne ale działa, zapewne HDA inaczej rozporządza energią w każdym modelu.
Zmiana identyfikacji modelu może powodować problemy z zarządzaniem energią. Sprawdź czy wciąż masz pełny PM i AGPM, bo one wpływają na czas pracy na akumulatorze.
Zmiana identyfikacji modelu może powodować problemy z zarządzaniem energią. Sprawdź czy wciąż masz pełny PM i AGPM, bo one wpływają na czas pracy na akumulatorze.
Faktycznie, są pewne zmiany, zniknął wpis AGPM z rejestru ale za to pojawił się GPUPlimit. Czy jest jakaś różnica?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Forum użytkowników Mac OS X na PC. Co to jest Hackintosh. Instalacja Mac OS X na PC z płyty Retail. Instalacja i opisy dystrybucji iDeneb, iPC, Kalyway, Leo4ALL, iAtkos.