Wysłany: 2011-06-26, 23:31 Update 10.6.8 Audio Asus P5Q Pro
Witam
Po update z 10.6.6 do 10.6.8 przestał działać dźwięk. Nie mam kexxta z 10.6.6. Zrobiłem wszystko jak w http://forum.osx86.org.pl...4ter-vt4435.htm i dalej nic. W preferencjach systemowych nie mam wejść ani wyjść audio. Prosze o pomoc.
PS: zrób sobie solidne DSDT i wywal NullCPUPowerManagment ! Komp dostanie kopa i będzie oszczędzał energię, będzie działął sleep. Ponadto - uzywaj tylko jednego LegacyHDA a nie dwóch na raz !!
_________________ MacOS X 10.6.8 (retail, 64bit) | ASUS P5Q PRO | Q6600 3.17 GHz | GeForce 9500GT | OCZ 4x2Gb 1066Mhz
MacOS X 10.6.0 (retail, 32bit) | ASUS EEE 1005HA| Atom 1.6 Ghz |2Gb 800Mhz
Pomógł: 226 razy Wiek: 25 Dołączył: 01 Gru 2009 Posty: 4240 Skąd: Kraków / Brzeszcze
Wysłany: 2011-06-26, 23:33
Pobierz multibeast i zrób rollback AppleHDA 10.6.2 lub zaopatrz się w AppleHDA z 10.6.3-10.6.6 i rób binpatch na ALC1200. Od razu wszystko zaskoczy.
PS: zrób sobie solidne DSDT i wywal NullCPUPowerManagment ! Komp dostanie kopa i będzie oszczędzał energię, będzie działął sleep. Ponadto - uzywaj tylko jednego LegacyHDA a nie dwóch na raz !!
Pobierz multibeast i zrób rollback AppleHDA 10.6.2 lub zaopatrz się w AppleHDA z 10.6.3-10.6.6 i rób binpatch na ALC1200. Od razu wszystko zaskoczy.
Co znaczy ze dostanie kopa?? Skoczy wydajność??
_________________ MacOS X 10.6.8 (retail, 64bit) | ASUS P5Q PRO | Q6600 3.17 GHz | GeForce 9500GT | OCZ 4x2Gb 1066Mhz
MacOS X 10.6.0 (retail, 32bit) | ASUS EEE 1005HA| Atom 1.6 Ghz |2Gb 800Mhz
Paradoksalnie tak... poprawnie działający PM powoduje płynniejsze działanie całego systemu. Często nie zobaczysz tego np w punktach benchmarka, ale wyczujesz podczas pracy że jest lepie... pomijam już kwestię emisji ciepła, poboru prądu i hałasu generowanego przez wentylatory zmuszone do odprowadzenia większej ilości ciepła niż zwyczajnie by musiały.
Halo, Witajcie.
Na poczatku zaznaczę, że nie jestem najlepsza w te klocki, więc proszę nie irytujcie się.
Miałam ten sam problem.
Rok temu zainstalowalam 10.6. Komputer działał, z fire wire wolniejszym od usb, ale działał. W tym tygodniu zrobiłam kolejny updejt do 10.6.8 no i po dźwięku. Poszlam za waszą radą pobrałam multibeasta, ale niestety, coś dodatkowo zaznaczyłam i system juz nie wstal, tj Komputer ruszał i odpalanie zatrzymywało się na szarym ekranie z - moja próba ratunku pogorszyła tylko sprawę - "fatal error"
Ok, przeinstalowałam system wg. http://forum.osx86.org.pl...ooff-vt1082.htm , kexty ze starego folderu, sprawdzone z tym co na forum, dźwięk jest, updejt od razu do 10.6.8 i po dźwięku. Pobrałam znowu MB zrobiłam rollback AppleHDA wg wskazówek czyli z System Utilities tasks, do tego NVEnabler - Graphics Enabler i znowu to samo. Komputer rusza i odpalanie zatrzymuje się na szarym ekranie z .
Mam drugi komputer i gdy podłączam do niego mój dysk, widzę to co poniżej na zdjęciu..
nie chciałam wam zawracać głowy, ale nie dam jednak sama rady.
proszę o pomoc
[ Dodano: 2011-07-02, 02:26 ]
to widzę (nie załączył się tiff)
[ Dodano: 2011-07-02, 14:38 ]
Witam ponownie.
Poradziłam już sobie.
byliście bardzo pomocni..
pozdrawiam.
_________________ 10.6.8 | GIGABYTE EP45-DS3 | Quad-Core Intel Xeon | ICH 10 | NVIDIA GeForce 9600 GT | Realtek ALC889A | 2 x Realtek 8111C chips (10/100/1000 Mbit) | SEGATE ST3500320AS 500 GB SATA | klawiatura/mysz USB
Pomógł: 234 razy Wiek: 34 Dołączył: 08 Sty 2009 Posty: 4446 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2011-07-04, 12:44
Na screenie widać, że ma w Extra dość istotnego byka.
Kexty nie są u Ciebie ładowane z Extensions.mkext, tylko bezpośrednio z folderu Extensions.
W efekcie nie działa to co masz wrzucone do KextStore, a tylko to co masz we wspomnianym Extensions, którego zawartości na screenie nie widać. Bardzo możliwe, że to właśnie jest/było źródłem wszelkich problemów
Tak, faktycznie, teraz juz tego nie ma(zał.), ale po drodze miałam jeszcze problem z Chameleonem, to było niezłe "czary mary", bo po multibeascie, gdy załadowałam mu mową wersję Chameleona nie chcial zabootować systemu z mojego dysku. Bootowal go natomiast z dysku drugiego kompa bez problemu(z tam zainstalowanego chameleona). żeby było zabawniej z mojego dysku nie bootowal mojego systemu, natomiast nie mial problemu z załadowaniem systemu z drugiego dysku.
Musiałąm wszystko zrobić od początku, bo nie miałam pojęcia o co chodzi. teraz działa pod starym chameleonem i już nie chce sprawdzać nowszej wersji!
Jedyne z czym miałam/mam problem, to:
- po zainstalowaniu Tuxery NTFS dziwne rzeczy działy się z jednym monitorem, natomiast po kolejnym restarcie problem wydaje się nie istnieć. Nie wiem czy to Grafika, o której pisaliście wyżej, bo z tym już nic nie robiłam, ale wygląda na to że wszystko ok.;
-nie działa mi przednie(a dokłanie boczne) wyjście słuchawek - nie mam pojęcia co z tym zrobić
Nie sprawdziłam jeszcze fire-wire czy działa i jak, od początku miałam z tym problem.
Wszelkie uwagi mile widziane, tylko błagam mówcie jak do żółtodzioba , bo nadal działam trochę po omacku..
[ Dodano: 2011-07-04, 13:47 ]
ok,
okazało się też właśnie, że po otwarciu iTunes dostaję komunikat "unknown error occurred (-50)"
i nie che logować się z iTunes Store: "We could not complete your iTunes reqest. unknown error occurred (1008). Try again later" i tak od wczoraj.. Z telefonu, łączę się bez problemu. Ktoś ma jakiś pomysł?
_________________ 10.6.8 | GIGABYTE EP45-DS3 | Quad-Core Intel Xeon | ICH 10 | NVIDIA GeForce 9600 GT | Realtek ALC889A | 2 x Realtek 8111C chips (10/100/1000 Mbit) | SEGATE ST3500320AS 500 GB SATA | klawiatura/mysz USB
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Forum użytkowników Mac OS X na PC. Co to jest Hackintosh. Instalacja Mac OS X na PC z płyty Retail. Instalacja i opisy dystrybucji iDeneb, iPC, Kalyway, Leo4ALL, iAtkos.