Pomógł: 28 razy Wiek: 20 Dołączył: 05 Maj 2010 Posty: 621 Skąd: Kielce/Kraków
Wysłany: 2010-05-05, 13:08 Asus K50IN-SX152 i wifi
Witam!
Nie jestem pewien czy to odpowiedni dział, jednakże model, który zakupiłem nie jest zbytnio popularny, trudno znaleźć cokolwiek na temat wymiany sprzętu w owym. Laptop wydaje się być idealny pod system Apple - Core 2 Duo T6600, NVIDIA 102M, NVIDIA MCP75L (płyta główna, która była użyta w jednej z serii MacBooków Pro). Jedyny problem stanowi karta do obsługi Wifi. Znalazłem wg. mnie odpowiedni zamiennik:
Nowa karta jest już u mnie, laptop zaś zostanie wysłany dziś lub jutro. Zanim przystąpię do wymiany, chciałbym się dowiedzieć czy ktoś z użytkowników wie jak ma się sprawa z utratą gwarancji przy wymianie tego rodzaju podzespołów w laptopach Asus? Z góry dziękuję i proszę o wyrozumiałość
Linki zewnętrzne podajemy w formie code -> proszę zapoznać się z regulaminem forum!
Pomógł: 234 razy Wiek: 34 Dołączył: 08 Sty 2009 Posty: 4446 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2010-05-05, 14:23 Re: Asus K50IN-SX152 i wifi
man_of_the_oak napisał/a:
NVIDIA MCP75L (płyta główna, która była użyta w jednej z serii MacBooków Pro)
Masz chyba nienajlepsze informacje, bo w MacBookach spotkać można MCP79 anie 75. Ten pierwszy chip chodzi w komplecie kartą graficzną 9400M, a nie 102M jak u Ciebie.
Tak więc nie jest to sprzęt "idealny" i nie będzie wcale tak różowo... Z tym, że to już sprawa na inny wątek w innym dziale.
Natomiast sama karta WiFi, którą kupiłeś, nie powinna sprawdzić problemów i działać OOTB.
Jeśli nie ma plomby na klapce pod którą jest złącze mPCI-E to gwarancji nie powinieneś stracić. W razie czego kartę podmienisz łatwo spowrotem.
Zaiste... mój błąd >.<" Jednakże wedle inf. na InsanelyMac - nie ma większych problemów z ową płytą
Wszystko się okaże jak otworzysz pudełko i zaczniesz walkę... Dla kogoś odpalenie jak kolwiek, to już mega sukces, a dla innego jeśli wszystko nie działa w 100% identycznie jak w maczku to sprzęt jest niesprawny... W każdym razie nie przerażaj się, tylko testuj i opisuj wrażenia...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Forum użytkowników Mac OS X na PC. Co to jest Hackintosh. Instalacja Mac OS X na PC z płyty Retail. Instalacja i opisy dystrybucji iDeneb, iPC, Kalyway, Leo4ALL, iAtkos.