Po instalacji tego kexta na 10.6.4 kernel mi spanikował Może dlatego, że to modyfikowane jądro pod Atoma ?? 10.6.5 zadziała z atomem bez zbędnego grzebania ??
/edit/
Bomba. Właśnie zadziałało, ale na razie z 10.6.3 Będę miał dzisiaj zabawę Dzięki za pomoc !!
CiastekPL Pomógł: 8 razy Dołączył: 13 Wrz 2009 Posty: 169
Wysłany: 2010-08-17, 16:11
Heel YEA! Jak tylko uda mi się naprawić system to biorę się za instalację wifi :>
[ Dodano: 2010-08-17, 18:08 ]
System naprawiony, kexy zainstalowany. Wreszcie wykrywa mi sieci! Niestety nie mogę uzyskać dostępu do internetu. Niby łączy się z samą w sobie siecią ale pobiera jakiś lewy adres IP, nie otrzymuje serwerów DNS. Router to Netgear WNR200. Miał go ktoś? Może mam w nim włączone jakieś zupełnie nie potrzebne zabezpieczenia przez które system ma problem z połączeniem?
1. Rozpakowanie pliku.
2. Wrzucenie do /S/L/E.
3. Uruchomienie programu Kext Utility.
4. Reset komputera.
Powiedz mi proszę czy istnieje możliwość downgradu do 10.6.3. to może wtedy będę mógł się połączyć z siecią i mieć dostęp do internetu, a nie tylko połączyć z siecią
No widzisz, Robię dokładnie to samo i mam kernel panic. Widocznie przyczyną jest modyfikowany kernel pod atoma. 10.6.5 też panikuje, a nowego kernela jeszcze nie ma zrobionego chyba. W Twoim przypadku wygląda mi to na ustawienia w routerze, coś z DHCP albo z zabezpieczeniami, może jest filtrowanie adresu MAC włączone ?? Spróbuj ręcznie przypisać IP.
Nie robiłem downgradu i nie wiem czy się da, mam po prostu kilka komputerków na stanie.
Ostatnio zmieniony przez desperato 2010-08-18, 17:55, w całości zmieniany 1 raz
Wysłany: 2010-08-18, 17:54
Ja mam modyfikowany kernel Qoopz 10.3. Na vanilli miałem ciągłe kernel panici.
Nie znam się za bardzo więc nie pomogę. Nie znam Twojego modelu routera, ale spróbuj wyłączyć DHCP i ręcznie wpisać adres IP. W ostateczności reset routera i próba na ustawieniach fabrycznych.
Wysłany: 2010-08-18, 18:01
NETGEAR WNR2000
DHCP wyłączyć w systemie, czy w ustawieniach routera?
Mogę się mylić, ale wg zdjęcia to już przydzieliłeś sam adres airportowi, spróbuj go usunąć i kazać uzyskać automatycznie. A, i spróbuj odłączīć zwykłego etherneta.
Wysłany: 2010-08-18, 18:58
Właśnie nie! System sam sobie pobiera adres IP.
[ Dodano: 2010-08-18, 21:04 ]
Problem rozwiązany! Mój Mac OS nie współpracuje z WPA-PSK [TKIP] + WPA2-PSK [AES]. Zmiana zabezpieczeń na WPA-PSK [TKIP] i śmiga aż miło!
[ Dodano: 2010-08-18, 21:04 ]
Problem rozwiązany! Mój Mac OS nie współpracuje z WPA-PSK [TKIP] + WPA2-PSK [AES]. Zmiana zabezpieczeń na WPA-PSK [TKIP] i śmiga aż miło!
Przepraszam za odkopanie starego tematu, ale w moim lapku Toshiba U500-17E posiadam w/w karte sieciowa i potwierdzam ze dziala bez problemu na tym kextsie ale tylko na WPA-PSK TKIP. Wie ktos moze dlaczego?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Forum użytkowników Mac OS X na PC. Co to jest Hackintosh. Instalacja Mac OS X na PC z płyty Retail. Instalacja i opisy dystrybucji iDeneb, iPC, Kalyway, Leo4ALL, iAtkos.