Wysłany: 2010-07-17, 19:50 Atheros AR9285 nie działa
Witam. Udało mi się uruchomić tą kartę (Snow 10.6.4) wg opisów na innych forach, ale nie do końca. Mianowicie instaluje się ikonka od airporta, ale nie działa wyszukiwanie sieci i nie chce się łączyć. Ludzie mają ten sam problem z tą kartą i podobnie jak im, nie udało mi się znaleźć rozwiązania. Może ktoś z forumowiczów walczył z tą kartą i wie o co chodzi ?? Z góry dziękuję za pomoc.
Pozdrawiam
nie działa wyszukiwanie sieci i nie chce się łączyć
Jakoś nie lubię jak ktoś tnie czyjeś wypowiedzi, pozbawiając je kontekstu i nie wkłada mninimum wysiłku w czytanie ze zrozumieniem. Ale nie o tym miało być ...
314TeR napisał/a:
A teraz do rzeczy, czy masz na notebooku przełącznik wifi na obudowie?
Czy podczas startu z -v widać jakieś komunikaty związane z kartą?
Mam przełącznik na obudowie i próbowałem już go używać ... nic się nie zmienia. Kext od tej karty to IO80211Family z dodanym ID mojej karty (do Atheros21.kext) i wg systemu jest ładowany poprawnie. Problem jest dokładnie opisany tutaj :
Pomógł: 3 razy Dołączył: 17 Lis 2009 Posty: 220 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2010-07-20, 14:11
Na Samsung'u N150 miałem ikonkę wifi ale nie dało się połączyć; urządzenia na portach usb np. mysz, się strasznie ścinały.Używałem iAtkosa S3 v2 , są tam jakieś kexty do atherosów.
desperato napisał/a:
Problem jest dokładnie opisany tutaj :
Kod:
http://osx86.net/f5/atheros-card-9285-t4431/
Linki do zewnętrznych stron podajemy w formacie Code!
Niech admin czy tam moderator coś z tym zrobi.
PS.Sam mam kartę AR5007EG która nie działa mi pod Snow.
Pozdrawiam.
_________________ Mac OS X 10.7.2|MacBook Pro (5,5) 13,3" | 2,26GHz Intel C2D | 4GB DDR3 | NVIDIA GeForce 9400M 256MB Mac OS X 10.4.11|eMac (USB 2.0) | 1,25GHz PowerPC G4 | 1,5GB DDR SDRAM | ATI Radeon 9200 64MB
Moim zdaniem problem polega w tym, ze system nie rozpoznaje locale i CountryCode karty.
Moglby ktos napisac jak to wpisać (tak dokładnie)? Bo próbowałem dodawać w kext Atherosa, ale dalej nie działa...
Karta działa super, tylko nie wie czego szukać
Pomógł: 25 razy Wiek: 19 Dołączył: 05 Maj 2010 Posty: 590 Skąd: Kielce/Kraków
Wysłany: 2010-08-06, 13:40
Nie licz na uruchomienie tej karty w pełni. Od dłuższego czasu wszyscy posiadacze chociażby Asusa K50IN starają się ją doprowadzić do działania - bez skutku. Lepiej ją wymienić~
Co do CountryCode - to też nie da rady, multum ludzi próbowało. Karta w żadnym wypadku nie "działa super"
[ Dodano: 2010-08-17, 00:12 ]
Mam nadzieję, że moderatorzy wybaczą, ale wraz z aktualizacją 10.6.5 Atheros AR9285 działa natywnie. Oto kext:
W załączniku zrzut działającego (wreszcie) wifi Ja jednak pozostanę przy moim Dellu, gdyż działa bardzo stabilnie, a poza tym z tego co widzę - ma większe prędkości transferu wewnątrz sieci.
Wedle id będzie działać. Nie działa, bo firmware karty nie zgadza się z kextem. U mnie pojawia się błąd: "HAL Status 13" czy coś takiego. Po prostu te kexty są dla starszej wersji karty i z nowszą nie działają. Też prosiłbym o link dla update
_________________ Mac OS X Snow Leopard 10.6.8 (Retail x86_64)|Samsung R510|Magic Mouse
Core 2 Duo T6400 2GHz|4GB DDR2 800MHz|PM45 + ICH9M|GeForce 9200M GS 512MB|ALC262|HM500JJ|Yukon 88E8055|BCM94321MC Piszę poprawnie po polsku!Nie pomagam prywatnie przez PW. | Kext Wizard | Chameleon Wizard | HDA Wizard
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Forum użytkowników Mac OS X na PC. Co to jest Hackintosh. Instalacja Mac OS X na PC z płyty Retail. Instalacja i opisy dystrybucji iDeneb, iPC, Kalyway, Leo4ALL, iAtkos.