Narazie nie dziala, jestem teraz przy dsdt i mam problem.
nie jestem piewien co do tych portow w ioregistryexplorer.
Tutaj screen po wpisaniu ethernet>
PS Zalozylem ten temat bo naprawde nie wiem, a szukalem.
PSS Zalozylem nowy temat zeby bylo mozna latwo usunac jak cos >D
Edyta>
Czy moze wrzucic to byle gdzie? Albo pod Device?
Cale to ?
Kod:
Device (LAN)
{
Name (_ADR, Zero)
Method (_DSM, 4, NotSerialized) //jeśli LAN już jest, to dodajemy tylko tę metodę
{
Store (Package (0x04)
{
"model",
Buffer ()
{
"Broadcom BCMxxxx" //tutaj możemy wstawić co chcemy
},
... co Ty znowu chcesz usuwać? Weź przeczytaj opis ze zrozumieniem
Device (LAN) ma być wewnątrz Device (P0P5), czyli np Device (LAN) wstawiasz po Name (_ADR, ...).
_________________ Snow Leopard 10.6.8 Retail on Lenovo ThinkPad R61i 8932-FDG - This one is resting in peace now.
Lenovo ThinkPad Edge E420s 4401-6YG | Core i5-2430M | HM65 | Intel HD 3000 | Conexant CX20590 | Realtek RTL8111/8168B | Intel Centrino 1000 Nie licz na prywatne konsultacje via PW/GG! | Piszę poprawnie po polsku! | Precz z dystrybucjami na vanilliowym sprzęcie! ~Hack 'em all!~
Device (LAN)
{
Name (_ADR, Zero)
Method (_DSM, 4, NotSerialized) //jeśli LAN już jest, to dodajemy tylko tę metodę
{
Store (Package (0x04)
{
"model",
Buffer ()
{
},
Device (LAN) ma być wewnątrz Device (P0P5), czyli np Device (LAN) wstawiasz po Name (_ADR, ...).
Wewnątrz Device (P0P5)
{ to początek sekcji, } to koniec sekcji. LAN wpisujesz w odpowiedni port, czyli między klamrami wyznaczającymi początek i koniec sekcji tego portu.
_________________ Snow Leopard 10.6.8 Retail on Lenovo ThinkPad R61i 8932-FDG - This one is resting in peace now.
Lenovo ThinkPad Edge E420s 4401-6YG | Core i5-2430M | HM65 | Intel HD 3000 | Conexant CX20590 | Realtek RTL8111/8168B | Intel Centrino 1000 Nie licz na prywatne konsultacje via PW/GG! | Piszę poprawnie po polsku! | Precz z dystrybucjami na vanilliowym sprzęcie! ~Hack 'em all!~
Device (LAN)
{
Name (_ADR, Zero)
{
Store (Package (0x04)
{
"model",
Buffer ()
{
},
Return (PR05)
}
{
Name (_ADR, Zero)
{
Store (Package (0x04)
{
"model",
Buffer ()
{
},
Pomógł: 108 razy Wiek: 15 Dołączył: 12 Gru 2009 Posty: 1511 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2011-06-12, 09:50
Ani tak, ani tak! Astarael już 2x napisał jak to trzeba zrobić.:
Kod:
Device (P0P5)
{
Name (_ADR, 0x001C0001)
Device (LAN)
{
Name (_ADR, Zero)
{
Store (Package (0x04)
{
"model",
Buffer ()
{
},
astarael: Koduj linki zewnętrzne! jak je po prostu wklejasz, automatycznie są przerabiane na url. Ostatni raz proszę, następnym razem warn.
ok sry, a wiesz co to za blad mi wywala?
Te błędy wyglądają, jakbyś gdzieś zwyczajnie zgubił klamrę lub przecinek - popatrz, czy każdy otwarty nawias i klamra są zamykane. Ewentualnie DSDTSE ma focha (zdarza mu się) - zamiast ów ociężałego ide polecam zwykły edytor tekstu (np. darmowy TextWragler) + iaslME. Kompilujesz plik źródłowy przeciągając na ikonę programu.
Eh glupia karta, same problemy.
Po kompilacji i wrzuceniu do extra i dodaniu wpisu do com.apple.boot.plist system nie wstaje sobie, podczaas ladowania wyskakuje ze trzeba zrestartowac kompa.
Chyba bede musial zainwestowac w karte ktora jest kompatybilna bezproblemow z mackiem. ,/
Jak DSDT Cię przerasta, to zrób inaczej...
Wrzuć stare, działające DSDT (bez dopisanej karty) i dodatkowo kext z mojego tutka, który załatwia sprawę wykrywania kart pci.
Amen.
Z "czystym" dopiero co wyciagnietym DSDT tez mi wywala podczas ladowania systemu normalnie ze "Musze resnac kompa". Dopiero wlacza sie przez -v albo ignore cache. Wraca do normalnosci po usunieciu dsdt i usunieciu wpisu w com.apple.boot.plist wpisu o DSDT
Tak wyglada com.apple.boot.plist u mnie:
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Forum użytkowników Mac OS X na PC. Co to jest Hackintosh. Instalacja Mac OS X na PC z płyty Retail. Instalacja i opisy dystrybucji iDeneb, iPC, Kalyway, Leo4ALL, iAtkos.