Od rana walczę z instalacją MacOS X (retail) Snow Leopard 10.6.7 za pomocą BootCD.
Ku mojemu zdziwieniu wszystko poszło jak po maśle ale już od kilku godzin nie potrafię sobie poradzić z kartą WI-FI.
Karta niby działa ale nie wyszukuje siecui bezprzewodowych.
Pod iAtkos wręcz "latała" bez potrzeby dogrywania jakichkolwiek kextów a tu już mi się skończyły pomysły. Używam karty Broadcom BCM4312 802.11a/b/g Wireless Network Adapter PCI.
System wisi w tym miejscu ...
.... i można go jedynie uruchomić przy pomocy bootCD.
Oprócz nowego Chameleona i sterowników do chipsetu nic nie ładowałem.
Może ktoś ma jakiś pomysł jak to ogarnąć ?
Dziekuje za zainteresowanie. Jak wroce z pracy to napisze co mam dokladnie zainstalowane.
W kazdym razie wczoraj zainstalowalem ponownie krok po kroku i karta dziala bez problemu jako airport pod 10.6.3. Problem pojawia sie po aktualizacji do 10.6.7.
Kolejny problem jest taki, ze za poerwszym razem zainstalowalem Chameleona przed aktualizacja i dzialal super nawet po aktualizacji. Natomiast wczoraj zaladowalem go dopiero po aktualizacji i kompletna klapa. Nie mam wyboru partycji. Win - Mac i musze odpalac wszystko z CD. Praktycznie jak by nie dzialal.
U mnie BCM4312 nie rusza OOTB muszę popchnąć go plikami które masz w załączniku, na początek spróbuje enablera43xx jest readme ale napisze jak to działa wchodzisz do terminala, potem komenda sudo -s > podajesz hasło > teraz przeciągasz skrypt do terminala i dajesz enter > zapyta czy chcesz aby zrobił backup plików ktore zmienia dajesz "Y" i potem restart ew. naprawa uprawnień. Jeżeli to nie pomoże to dodaj IOPCI..... do kextów w E/E i nie ma bola żeby nie było wifi. U mnie działa tak zarówno na 10.6.6 jak i 10.6.7 bez problemowo.
Dziś z ciekawość jeszcze sprawdziłem czy IOPCI.... jest potrzebne w E/E i okazuje się że po usunięciu działa, więc sam skrypt już powinien rozwiązać sprawę.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Forum użytkowników Mac OS X na PC. Co to jest Hackintosh. Instalacja Mac OS X na PC z płyty Retail. Instalacja i opisy dystrybucji iDeneb, iPC, Kalyway, Leo4ALL, iAtkos.