:
Run the 10.6.8 Combo Pack Updater from here
Install a 10.6.7 version of Apple80211Monitor.bundle to /System/Library/SystemConfiguration/
If you’ve got IO80211Family.kext and IONetworkingFamily.kext files in System/Library/Extensions/ like I had… I deleted and re-installed them (from my original backup) with KextWizard.
Jednak po instalacji Apple80211Monitor.bundle z 10.6.7 wi-fi nadal nie działało. Chciałem przejść do kolejnych kroków, czyli ponownej instalacji kexta IO80211Family, ale nie wiem skąd go wziąć. Pomożecie? Lan sobie odpuszczam bo i tak nie korzystam.
Edit: jeszcze jedno, Airport po update strasznie zamulał, mam nadzieję że instalacja Apple80211Monitor z 10.6.7 rozwiązała ten problem.
[ Komentarz dodany przez: 314TeR: 2011-10-27, 20:15 ] Proszę zapoznać się z regulaminem!
Spróbuj dopisać ID do kexta. Jednak z doświadczenia wiem że downgrade IO80211Family jest raczej wymagany. Na 10.6.7 działało?
Teraz miałem postawiony 10.6.3 i działało. Kiedyś instalowałem CU 10.6.7 i również nie było najmniejszych problemów. Postanowiłem zainstalować iAtkosa s3 i zrobić od razu CU na 10.6.8 i wtedy wi-fi umarło. Downgrade IO80211Family zrobiony, jednak nadal nie działa.
[ Dodano: 2011-10-27, 19:03 ]
Skąd wziąć IO80211Family z 10.6.7? Szkoda, że nie zrobiłem wcześniej kopi.
Problem rozwiązany. Wystarczyło podmienić Apple80211Monitor.bundle na ten z 10.6.7 i za pomocą Kext Wizard wgrać kext: O80211Family.kext z 10.6.7.
Wszystko zaczęło śmiegać aż miło.
W moim przypadku SMbios nie dal rady. Wymienilem Apple80211monitor.bundle na ten z 10.6.7 oraz IO80211Family i IONetworkingFamily w S/L/E teraz wszystko dziala ok.
MietasSR usuniecie apple80211monitora okazalo sie bardzo uciazliwe, po uspieniu karta nie wstawala, trzeba bylo samemu wlaczac i laczyc z siecia.
Teraz jest ok
Moglby poprobowac jeszcze z tym SMbiosem, nawet znalazlem jakies info na ten temat na insanely, ale jak wszysko dziala to na razie sie wstrzymam, jak bede reinsalowal kiedys to sprobuje.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Forum użytkowników Mac OS X na PC. Co to jest Hackintosh. Instalacja Mac OS X na PC z płyty Retail. Instalacja i opisy dystrybucji iDeneb, iPC, Kalyway, Leo4ALL, iAtkos.