Wysłany: 2010-02-26, 22:26 Karta sieciowa nie działa podczas normalnego uruchomienia
Mam zagwozdkę... Za każdym razem kie wystartuję system normalnie nie mam sieci, jednak gdy tylko uruchomię z -v -f sieć natychmiast wraca do normy. Po restarcie kompa znów znika.
O co chodzi?
AttansicL1eEthernet.kext
Opis podzespołów poniżej.
_________________ Acer Aspire 5720z
iPC 10.5.6 update to 10.5.8 Vanila 9.8.0
Asus P5QLD PRO | C2D e8500 | 4GB RAM | Nvidia 9600gt |
ideneb10.5.8 LiteEd. + Retail 10.6.0 + jakiś windows
Pomógł: 193 razy Wiek: 25 Dołączył: 01 Gru 2009 Posty: 3692 Skąd: Kraków / Brzeszcze
Wysłany: 2010-02-26, 22:45
jak zapakujesz AttansicL1eEthernet.kext do S/L/E bedzie dzialalo za kazdym razem - tak jest u mnie
A jak chcesz z /Extra musisz sobie zmodyfikować AttansicL1eEthernet.kext : trzeba dorzucic katalog "plugins" z kexta IONetworkingFamily do zawartosci AttansicL1eEthernet.kext
Pomógł: 193 razy Wiek: 25 Dołączył: 01 Gru 2009 Posty: 3692 Skąd: Kraków / Brzeszcze
Wysłany: 2010-02-26, 23:22
Jak pozbede sie klawki na PS2 i nie liczac WiFi to tylko 4 kexty (ALC1200, OrangeBoxFix, AppleIntelPIIXATA, AppleVIAATA) + DSDT W sumie jakbym dopisal ID do systemowego kexta to AtherosFix tez mogłbym wywalić ale już mi sie bawić nie chciało Sorry za OT
To wcale nie jest OT. Dopisywanie czegoś do oryginalnych kextów powoduje "skażenie" Retaila. Cała czystość systemu jak dla mnie polega na braku ingerencji w oryginalne kexty. Po każdym update zmodyfikowane kexty stają się historią i sprzęt przestaje funkcjonować.
Cała czystość systemu jak dla mnie polega na braku ingerencji w oryginalne kexty.
Zgoda, ale z drugiej strony jezeli dopisanie czegokolwiek do oryginalnego kexta spowoduje wzrost wydajnosci, stabilnosci czy tez ogolna poprawe dzialania to ja osobiscie jestem w stanie to uczynic nie patrzac na iluzoryczna czystosc systemu, bo przeciez tak naprawde nie o nia chodzi.
Zatem dla kazdego wedle potrzeb, preferencji i upodoban.
Wysłany: 2010-02-27, 14:01
A tak tak przeoczylem fakesmc bo pisalem z glowy, nie mam dostepu do swojego hamacka bo znowu na wyjezdzie jestem ;/. Za dźwiek odpowiada mi kodek zrobiony przez 314TeR'a ALC1200-v4 i poprawka w DSDT
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Forum użytkowników Mac OS X na PC. Co to jest Hackintosh. Instalacja Mac OS X na PC z płyty Retail. Instalacja i opisy dystrybucji iDeneb, iPC, Kalyway, Leo4ALL, iAtkos.