A ja w dalszym ciągu ciekaw jestem transferów osiąganych w standardzie "n"
Router N - MacBookPro3,1 z kartą N - realne transfery = 20Mb/s
Tyko tu podejrzewam że wąskim gardłem może być sama karta w macbooku - generalnie dość stara, bo sprzęt w routerze powinien dobijać na mostach radiowych do 150-180Mb realnego transferu.
Czyli 2.5 MB/s? Tylko tyle?
Czyli skopiowanie jednowarstwowej płytki DVD przez WiFi w standardzie "N" to 50min.
Co więcej podobne transfery osiągam na "G"
Fajnie bez kabla, ale jak widać nie do wszystkich zastosowań.
Pomógł: 16 razy Wiek: 28 Dołączył: 11 Lut 2009 Posty: 1220 Skąd: Pol [Białystok]
Wysłany: 2010-05-25, 07:00
miniPCI-E na PIC-E - mam 1 złącze które jest zajęte przez dźwiękówkę. Konieczne byłoby miniPCI-E na PCI.
Ale tak patrząc co dzieje się z WiFi. Czy Apple coś wydał od siebie? Jakieś karty w standardzie N? Natywnie działającą w systemie.
Albo przestać bawić się i kupić Access Point N (jak doradzał **314TeR**) lub w ostateczności jakąś karta PCI w standardzie G obsługiwane natywnie w 64 bitach.
//
A powiedźcie mi co z Apple Airport Express. Czy po podpięciu komputerka pod gniazdo ethernetowe może służyć jako access point, przez którego połączę się z domowym ruterem wifi, a port ethernetowy pozwoli mi wymieniać normalnie dane?
Znalazłem aukcje za grosze w porównaniu do oficjalnej ceny sklepowej -
Zapytałem jeszcze właściciela z jakim jest to gniazdem sieciowym czy to może z US, gdzie konieczna będzie przejściówka. Trzeba pamiętać iż jest ona w standardzie G.
_________________ iHack ProMultiboot Chameleon 2.1 Enoch-r1970 Asus Rampage II Extreme # Intel Core i7 920 D0 @ 4.0GHz (Noctua NH-U12P SE1366) # nVidia GTX285 @ 702/2592 # SupremeFX X-Fi Audio Card # Kingston 1600MHz HyperX CL9 (3x2048) # Belkin Mini BT Adapter # Asus WL-138g v2 # Thermaltake Kandalf VA9003BWSADD: Dell UltraSharp U3011 # Logitech MX Revolution # Logitech diNovo Edge # WD My Book Studio II 2TB # Logitech Z5500 Browser Speed Comparisons / Piszę poprawnie po polsku!
Tylko po co kupujesz AP w standardzie G, jak możesz kupić zwykłą kartę G na PCI czy PCI-E. Z tego co pamiętam zależało Ci na N... Jeśli rewidujesz swoje wymagania to poszukaj np WRT54G w wersjach 1.0-4.0 lub WRT54GL - to jest jeden z najbardziej stabilnych plastikowych routerów... może nie wymiata, ale stabilne 15Mb/s wydoli i jest na niego alternatywny soft rozszerzający bardzo funkcjonalność, i najważniejsze - nie wiesza się.
Marucins napisał/a:
Zapytałem jeszcze właściciela z jakim jest to gniazdem sieciowym czy to może z US, gdzie konieczna będzie przejściówka.
Nie trzeba... ten dinks z wtykiem euro możesz dokupić.
Pomógł: 28 razy Wiek: 20 Dołączył: 05 Maj 2010 Posty: 620 Skąd: Kielce/Kraków
Wysłany: 2010-08-05, 22:05
1. USB, miniPCI-e?
2. eBay odpada? ^^"
Jeśli potrzebujesz takiej na miniPCI-e oraz możesz kupować na eBay - Dell 1500. Działa w 32, jak i 64-bitach, z resztą - ma chipset użyty w MacBooku Air.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Forum użytkowników Mac OS X na PC. Co to jest Hackintosh. Instalacja Mac OS X na PC z płyty Retail. Instalacja i opisy dystrybucji iDeneb, iPC, Kalyway, Leo4ALL, iAtkos.