Niewykluczone, jednakże ten sam chip to jeszcze nie wszystko - zdarza się, że karty (zwłaszcza od hp) na tym samym chipie, a nawet z tym samym pci id, po prostu nie chcą działać.
Przetestowałbym w/w jednakże mój laptop wręcz uwielbia mieć blokadę w biosie, przez co muszę się ograniczyć do kart IBM/lenovo. Jak ktoś się nie boi zaryzykować, niechaj sprawdzi
_________________ Snow Leopard 10.6.8 Retail on Lenovo ThinkPad R61i 8932-FDG - This one is resting in peace now.
Lenovo ThinkPad Edge E420s 4401-6YG | Core i5-2430M | HM65 | Intel HD 3000 | Conexant CX20590 | Realtek RTL8111/8168B | Intel Centrino 1000 Nie licz na prywatne konsultacje via PW/GG! | Piszę poprawnie po polsku! | Precz z dystrybucjami na vanilliowym sprzęcie! ~Hack 'em all!~
Poszukuje jakies karty wifi/ethernet na pci-e do komputera stacjonarnego oczywiscie ktora jest kompatybilna ze snowem i nei bede musial sie w nic bawic zeby ja odpalic. Moze byc cos z allegro lub cos co dostane w krakowie. Karta wifi dobrze zeby obsłużyła neta 20mb/s
Pomógł: 234 razy Wiek: 34 Dołączył: 08 Sty 2009 Posty: 4446 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2011-06-17, 16:09
Jeśli ma to być naprawdę bezproblemowo, to moim zdaniem najlepsze wyjście to zakup adaptera do WiFi na miniPCI-E - czyli na laptopowe karty.
Bo tych ostatnich jest do wyboru do koloru. Za grosze można kupić kompatybilną lub nawet oryginalną kartę, także N, która działa OOTB.
Poszukuje jakies karty wifi/ethernet na pci-e do komputera stacjonarnego oczywiscie ktora jest kompatybilna ze snowem i nei bede musial sie w nic bawic zeby ja odpalic. Moze byc cos z allegro lub cos co dostane w krakowie. Karta wifi dobrze zeby obsłużyła neta 20mb/s
Dotarłem do punktu, w którym trzeba znaleźć sposób na WiFI w Leopardzie Mam Intela 5100 AGN, na mini PCI-e, który oczywiście nie działa z MacOS. Potrzebuję jakąś kartę albo mini PCI-e albo na USB. Przejrzałem milion wątków i milion razy trafiłem na "po reinstalacji systemu wszystko działa". Tylko jest jeden problem, nie mogę sobie pozwolić na reinstalkę. Mam już (!) zbyt dużo projektów w FinalCut, które muszę skończyć na "dniach" (pomijając fakt, jak uciążliwa bylaby później reinstalacja pakietu FinalCut'a z 8 płyt...),a bez WiFi praca jest uciążliwa - latanie między stacjonarnym z Windozą i laptopem z pendrivem dlatego szukam jakiejś karty, która zadziała bezproblemowo, dlatego też godzę sie nawet na USB... Ma ktoś jakiś pomysł? Z gory dziękuję za pomoc.
Przejrzałem milion wątków i milion razy trafiłem na "po reinstalacji systemu wszystko działa".
A gdzieś Ty wyczytał takie mądrości ludowe... Nie ma żadnego powodu aby reinstalować system po zmianie karty, oczywiście o ile masz poprawnie postawionego retail'a a nie jakiś śmietnik czy dystrybucje.
Szukałem karty na allegro - kopiowałem jej nazwę do Googla i otrzymywałem: "problem with my.... " na insanly...
Tak mam retaila. Wszystko hula oprócz WiFi (i być może Ethernetu - nie próbowałem podpinać, więc nie wiem).
maliktomek Pomógł: 2 razy Dołączył: 28 Wrz 2010 Posty: 177
Wysłany: 2011-07-19, 11:33
Mogę poleci odbiornik WIFI Pentagram HORNET P 6132-08 jest na chipset RTL 8188S(U) jedna instalka załatwia, że wszystko działa jak należy )
Jest to najtańszy odbiornik (802.11n)
- coś takiego się nada? Fajnie jakby było niewielkich rozmiarów no ale przede wszystkim, żeby działało.
I jesli można, podajcie kilka propozycji żebym miał wybór.
Dziękuje.
Wysłany: 2011-10-12, 09:22 Karta Wifi na USB do Snow Leopard
Na wstępie proszę o nie usuwanie tematu przez Moderatorów. Wiem,że jest temat jaka karta wifi ale tam nie znalazłem odpowiedzi i temat jest dość stary.
Aktualnie pisze z Windowsa ale mam na drugiej partycji OS X 10.6 Retail (przepraszam za błąd)
nie radzę sobie z instalacją kextów po prostu mam z tym duży problem, dlatego postanowiłem poszukać karty Wifi na USB , która będzie działać pod moim 10.6.
Proszę was o radę.
Cena : 30 zł Max. CHYBA,że będzie jakaś karta, która działa na 100% to się mogę zastanowić nad droższą
Teraz dobry dział ?
/Przykleiłem temat do będącego już. To że ostatni post jest z "lipca" nie znaczy że jest to temat stary. Jest on przyklejony, po to aby wszystko było w jednym miejscu na ten temat.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Forum użytkowników Mac OS X na PC. Co to jest Hackintosh. Instalacja Mac OS X na PC z płyty Retail. Instalacja i opisy dystrybucji iDeneb, iPC, Kalyway, Leo4ALL, iAtkos.