Wysłany: 2010-07-10, 14:25 Nie wykrywa karty wifi Realtek RTL8187B
Witam,
mam kartę jak w temacie i nie wykrywa mi jej mimo iż zainstalowalem odpowiedniego kexta z kexts.com i zainstalowalem sterowniki. Gdy wlaczam program Realtek USB LAN Client Utility to widać ze próbuje się włączyć a potem kończy prace. Nie mam pojęcia o co chodzi. Dodam ze po instalacji za każdym razem uruchamialem system z flaga -f.
Proszę o pomoc.
eider Pomógł: 6 razy Dołączył: 03 Maj 2010 Posty: 105
Wysłany: 2010-07-10, 19:20
A nadałeś temu kextowi odpowiednie upaweniania? (root:0)
Na jakiej wersji OS X instalowałeś?
Jeżeli jest to Leopard wszystko powinno grać, jeżeli SL musisz uruchomić go w 32 bitach (arch=i386 lub -x32). Sterowniki są napisane w 32 bitach, w x64 najnormalniej sprzętu nie wykrywa .
Posiadam podobną kartę jak ty tylko że na chipsecie 8187 (bez B) i z doświadczenia wiem, że karta nie działa jak wgrasz driver z 8187L lub podobnych 8187.
Masz szczęście akurat jakiś czas temu ściągałem drivery ze strony producenta dodaje do załącznika
_________________ Kiedyś hackintosh dzisiaj macintosh
MacBook Pro | Intel i7 2.66 GHz | Nvidia GeForce GT 330M
Mac OS X 10.7 Developer Beta Mac OS X 10.6.6 Piszę poprawnie po polsku!
Witam,
Mam pytanie, czy Twoja kart wifi działa jak należy? jeśli tak proszę o pomoc i instrukcje skąd pobrałeś sterowniki do niej i jak instalowałeś bo ja pobierałem ze strony realteka uruchamia mi się system w trybie 32bitowym mam ikonę realteka w programach ale i tak się nie uruchamia... nie wiem co zrobić pomocy !!!
Niemniej ta aplikacja jest wyjątkowo nędzna... Bida z nędzą - raz działa raz nie.
Polecam szybko zmienić na coś co działa bezproblemowo jako AirPort.
O właśnie... już mnie zaczyna denerwować że raz działa, a raz nie (u mnie regularnie co drugie uruchomienie działa, a co drugie sterownik się nie ładuje). A która karta działa jako AirPort?
_________________ 10.6.6, Asus P7P55-M, i5 750, RAM 4GB, VIA VT1708, Realtek RTL8168D/8111D, NVidia 8400 GS 512MB 10.6.6, MacBook Air 13, Core 2 Duo 1.86, RAM 2GB, GeForce 320M 256MB, SSD 128GB
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Forum użytkowników Mac OS X na PC. Co to jest Hackintosh. Instalacja Mac OS X na PC z płyty Retail. Instalacja i opisy dystrybucji iDeneb, iPC, Kalyway, Leo4ALL, iAtkos.