Wysłany: 2011-12-24, 12:59 Problem z kartą wlan D-Link DWL G-520+
Witam
Mam problem z kartą wlan D-Link DWL G520+ (karta oparta na Ralink RT2561/RT61)
Mianowicie na początku przy uruchomieniu Dpci czy lspci widniała jako unknown
Szperając w internecie spotkałem taki tutek
Wykonałem wszystko wg. instrukcji, po restarcie lspci i dpci pokazuje niby karte ok
Widnieje mniej wiecej pod taką nazwą :
1814:0301 Ralink RT2561/RT61 802.11g PCI
No dobra wygląda dobrze.
Lecz nie wiem czmeu nigdzie jej niema w managerach Ani Airport utility nie widzi ani też network manager?
Prosze o jakieś sugestie..
Z góry dziękuję i życze wesołych świąt!
Pozdrawiam
Wygląda na to, że z kartami D-Link jest ten sam problem co opisywany przez 314TeR z Linksysami - ta sama karta w poszczególnych wersjach może być oparta na chipsetach różnych producentów, więc metody działające w jednym przypadku w innym nie zadziałają w ogóle.
Pierwsze co zrób, to wyrzuć id które dopisałeś według powyższej instrukcji - tamten użytkownik miał kartę opartą na układzie Atheros (dlatego kazał dopisać do tego kexta), u ciebie to nie zadziała, robisz tylko bałagan w systemowych plikach a w najgorszym przypadku może skończyć się to KP lub problemami z prawidłowym uruchomieniem sieci.
Druga rzecz - poszukaj na stronie Ralinka sterowników do twojego układu. Odpalałem kiedyś jednego Ralinka na USB pod Leopardem - działał dobrze.
[ Dodano: 2011-12-29, 14:18 ]
Wygląda na to, że tej karty pod Snowem nie odpalisz - najnowsze sterowniki na stronie Ralinka są dla Leoparda.
_________________ Mac OS X 10.6.8 retail|Windows XP Professional ThinkPad T61 8896-2FG- Core 2 Duo T7300 2GHz|2GB DDR2 667MHz|GMA X3100|GM965 + ICH8-M|AD1984|AR5BXB6 a/b/g|Intel 82566MM Piszę poprawnie po polsku! | Legacy kext dla kart Atheros
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Forum użytkowników Mac OS X na PC. Co to jest Hackintosh. Instalacja Mac OS X na PC z płyty Retail. Instalacja i opisy dystrybucji iDeneb, iPC, Kalyway, Leo4ALL, iAtkos.