Wysłany: 2011-06-15, 16:35 Realtek RTL8139D na Snow Leopard 10.6.7
Witam. Czy ktos wie jak odpalic kartę Realteka RTL8139D na PCI na SL 64 bit 10.6.7
Kexty "RealtekR1000SL" i 'IONetworkingFamily" oraz AppleRTL8139Etherne niestety nie pomagają.
Mam tez zinegrowana karte Realtek na płycie głownej Asus P8H67 rev 3. Działała przez chwile po restarcie nie chce sie właczyc. Nie reaguje na podłaczenie kabla. Nie zapala sie swiatełko przy karcie informujace o tym ze kabel jest podłaczony przy RTL8139D taka reakcja jest ale karta jest nie wykrywalna przez system.
Domyslam sie ze moze to byc sprawa 64 bit. Na starym kompie przy 32 bitach karta działała. MOze zna ktos sposob?
Asus p8H67 REv3.0
Chipset intel
i5 2500
8 gb ram kingstone
EVGA GTX 550 Ti
DVD sata
HD Samsung sata
Prosze wyjasni mi jedno dziwne zjawisko.
Kiedy podpinam kabel sieciowy pod itegrowaną karte sieciową, karta działa.Kiedy podpinam ten sam kabel prosto z modemu karta nie wykrywa zadnego sygnału i nie reaguje. ten kabel na 100 % działa. Na laptopie z windowsem jest internet.
Są dwa typy kabli, prosty i skrosowany. Do łączenia komputer-switch używa sie prostych, a do połączeń komputer-komputer lub komputer-urządzenie stosuje sie skrosowany. Ponieważ wiele osób nie zna różnicy pomiędzy kablami, producenci nowszych układów lan wprowadzili funkcje autocross która pozwala dopasować tryb transmisji do kabla. W twoim przypadku podejrzewam ze masz prosty kabel, laptop ma autocross a sieciowka nie. I to cała tajemnica. Nie ma ona żadnego związku z kextami do karty, które najprawdopodobniej działają prawidłowo.
Wiem o czym piszesz. Probowałem roznych kabli. Karty na PCi nie wykrywa, a karta zintegrowana niby działa, ale po podłaczeniu kabla nie reaguje. Dziwne jest to , ze raz karta działała, po resecie jest to samo.
Karta wkoncu zadziałała, ale po ponownym uruchomieniu nie działa. Nie moge tez wejsc u ustawienia sieci bo wiesza sie system. Jakies podpowiedzi, co mozna zrobic w takiej sytuacji ?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Forum użytkowników Mac OS X na PC. Co to jest Hackintosh. Instalacja Mac OS X na PC z płyty Retail. Instalacja i opisy dystrybucji iDeneb, iPC, Kalyway, Leo4ALL, iAtkos.