Wysłany: 2011-09-02, 11:04 [rozwiązany]Marvell 88E8056 - Karta działa, ale nie łączy
Zainstalowałem sobie na czysto Retail'a Snow Leoparda i tak w wolnym czasie uruchamiam go kext po kekście tak dla obeznania z tematem i w ogóle, powolutku.
Najbardziej przeszkadza mi w tym brak internetu i potrzeba siedzenia na 2 komputerach na raz. Zainstalowałem hackintosha z Rebel EFI, uruchamiany z tej płyty Mac ma internet od razu, DHCP pobiera już przy uruchamianiu prawidłowe dane.
Gdy uruchamiam z Chamaleona już z kextem AppleYukon2 zmodyfikowanym (wszystko wg tej instrukcji:
) karta sieciowa się włącza, wykrywa połączenie kablem (gdy odepnę kabel z routera prawidłowo i natychmiastowo rozłączy, z połączeniem identycznie). Jednakże DHCP nie działa. Moja sieć przydziela adresy z puli 192.168.1.110-150 dla maski 255.255.255.0. Mac pobiera z DHCP 192.240.0.xx przy masce 255.255.0.0, a ręczne wklepanie wolnego adresu wraz z adresem routera i DNS Google'a (8.8.8.8) nie działa - nawet połączenie z panelem http routera nie działa.
Kexty pobrane z przyklejonych tematów na tym forum w ogóle nie uruchamiały mi tej karty.
Płyta główna zgodnie z sygnaturką to P5K-E Wifi A/P Deluxe Asusa na 64bitowym Snow Leopardzie, karta Ethernet to Marvell 88E8056 , płyta też posiada wifi, ale na nim mi nie zależy, bo i tak jest chałowe.
Dodam jeszcze, że z tej samej karty i tego samego kabla, drugi system czyli Windows 7 pobiera dane z DHCP bez problemu, sieć cała pod Windowsami ogólnie działa bez zarzutu (drukarka sieciowa(adapter ethernet-usb), 4 komputery(kabel), komórka (wifi), iPad(wifi)...)
Proszę zapoznać się z regulaminem forum!
a który punkt opuściłem, bo nie bardzo rozumiem? Starałem się pisać zgodnie z nim właśnie. Bardzo prosiłbym o kontakt na PW.
EDIT: Problem rozwiązany - użyłem Waszego kexta z przyklejonego tematu i zamiast kextcache w terminalu użyłem aplikacji KextUtility, teraz mam problem z grafiką włączającą się co 2gi raz, ale...
_________________ RUBBERDUCKY: C2Q Q6600@2,4GHz w/ SilentiumPC Fortis HE1225, Gigabyte 8800GT 512MB w/ Accelero TwinTurbo, WD Caviar Black 1TB 32MB, Seagate Barracuda 400GB 16MB, X-Fi Platinum Fatal1ty Pro, Corsair Twin2X DDR2 800mhz 4-4-4-12 4x1GB, Pinnacle 7010iX z Telewizją na kartę
wszystko pod: Asus P5K-E Deluxe Wi-fi/AP i Corsair XH520 w pięknej CoolerMaster CM690
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Forum użytkowników Mac OS X na PC. Co to jest Hackintosh. Instalacja Mac OS X na PC z płyty Retail. Instalacja i opisy dystrybucji iDeneb, iPC, Kalyway, Leo4ALL, iAtkos.