Wysłany: 2011-04-05, 22:28 RTL8187Bt.kext , problem przy instalacji: insert "null&
Witam znalazłem kexta do mojego Realteka i wg opisu wrzuciłem za KextWizard do Extra/Extensions. Następnie uruchamiam "UI.pkg" i instalator prosi o włażenie "null" disc. Wg mojego mniemania chodziło o płytke instalacyjną OSx, więc włożyłem swojego iAtkosa (Snow Leopard 10.6.3 v2) i nic... Więc pytam w jaką inną płytkę mam się zaopatrzyć??
poniżej readme z paczki z kextem
Install the "RTL8187Bt.kext" file with your favorite kext installing utility(I recommend Kext Utility) or if you know what you are doing manually install the kext either in the Extra/Extensions folder or in the the System/Library/Extensions folder. Then run the "UI.pkg" and "StrartUPItem.pkg" in that order. Then reboot.
_________________ ARISTO Smart G600 / Chipset 671/FX/DX/MX / CPU Intel Pentium(R) Dual-Core T4300 @ 2.10GHz / GeForce G 105M 512 Mb / Realtek AC97Audio drivers / Kontroler Ethernet SIS191 / ST9320325As ATA / CDDVDW TS-L633a ATA
Faktycznie, po kolejnym przeinstalowaniu osxa ,skopiowaniu RTL8187Bt.kext do S/L/E i użyciu kextutility (zamiast kext wizard jak wcześniej), nie wywala błędu o "null" disc i pkg.'ery instalują się normalnie. Niestety, nie rozwiązuje to problemu braku połączenia internetowego.
Ściągnąłem więc ze strony Realtek'a dwa instalery do mojej karty, są one jednak z tego co widze do starszych wersji OSx, mam nadzieje że poradzicie którą lepiej wybrać.
_________________ ARISTO Smart G600 / Chipset 671/FX/DX/MX / CPU Intel Pentium(R) Dual-Core T4300 @ 2.10GHz / GeForce G 105M 512 Mb / Realtek AC97Audio drivers / Kontroler Ethernet SIS191 / ST9320325As ATA / CDDVDW TS-L633a ATA
Faktycznie odpala się w 64bitach, muszę najpierw się dowiedzieć jak zmienić na 32 :P
Kurcze już mnie zaczyna irytować to że nie mogę dać sobie rady z tymi kextami do uruchomienia połączenie internetowego
Wyszperałem "32- or 64-bit Kernel Startup Mode Selector" i z tego co tam było wybrane system startował cały czas w 32 bitach, zmieniłem na 64 bity (tak dla sprawdzenia co i jak) i odpaliłem installer do RTL8187B ze strony Realteka i o dziwo zainstalowało się bez błędu, jaki to pojawił się przy instalacji przy systemie odpalonym w 32 bitach. :(
Już nie liczę na wifii, ale chociażby ethernet zadziałał, bo nawet już się przyzwyczaiłem że coś tam mi wisi od gniazda z sieciówki
[ Dodano: 2011-04-07, 11:44 ]
Witam z iAtkosa wifi w koncu zadzialalo z tej chwili staram sie odpalic grafike.
Co do tematu bledu kory pokazywal sie przy probie poradzenia sobie z kextem RTL1817B "null" disc, zauwazylem ze przy pierwszym uruchomieniu systemu, po piosence i ustawieniach konta, w momencie gdy pojawia sie monit o uzycie Time Machine tez tam jest jakas wzmianka o null disc. W kazdym razie temat mozna zamknac i do kosza wrzucic.
Zgory przepraszam za brak polskich znakow, jeszcze nie zmienilem jezyka na polski :P
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Forum użytkowników Mac OS X na PC. Co to jest Hackintosh. Instalacja Mac OS X na PC z płyty Retail. Instalacja i opisy dystrybucji iDeneb, iPC, Kalyway, Leo4ALL, iAtkos.