Wysłany: 2010-08-20, 14:55 Udostępnianie Internetu przez BC
Witam,
Jak pewnie niektórzy z Was wiedzą, mam strasznie pod górkę z Internetem na Macu
Potrzebuję go choćby na pół godzinki, żeby wpisać klucz aktywacyjny do jednego programu. Wymyśliłem, że udostępnie Internet z laptopa (Windows XP), który posiada go poprzez Wi-Fi. Połączyłem oba komputery w parę, jednak nie mogę współdzielić Internetu.
Krok po kroku co zrobiłem:
1. W Preferencjach systemowych wszedłem w Sieć
2. Utworzyłem nową usługę - Bluetooth PAN.
3. Kliknąłem na Skonfiguruj urządzenie Bluetooth
4. Wybrałem laptopa z Windowsem z listy.
5. Wpisałem na Windowsie kod do połączenia i zezwoliłem na połączenie.
6. Na Macu pojawił się komunikat:
Kod:
Asystent ustawień Bluetooth nie może skonfigurować urządzenia jako modemu, gdyż nie jest dostępny interfejs Bluetooth. Otwórz preferencje sieci, aby go dodać.
7. Kliknąłem dalej i łączenie w parę się zakończyło. PC nie jest widoczny jako urządzenie w Sieć/Bluetooth PAN.
Dodam jeszcze, że Bluetooth działa prawidłowo na obu komputerach. Przesyłałem część plików w taki sposób.
Wiecie może jak mogę ten problem rozwiązać?
Dziękuję i pozdrawiam.
[ Dodano: 2010-08-20, 16:36 ]
Gdyby ktoś tutaj zajrzał, to jeśli byłaby taka możliwość to prosiłbym do spojrzenia także na ostatni post w temacie Neostrada. Edytowałem go kilkoma nowymi informacjami, które mogą wskazywać, że to jednak problem z kextami (chyba). Dziękuję uprzejmie.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Forum użytkowników Mac OS X na PC. Co to jest Hackintosh. Instalacja Mac OS X na PC z płyty Retail. Instalacja i opisy dystrybucji iDeneb, iPC, Kalyway, Leo4ALL, iAtkos.