Wysłany: 2011-08-01, 17:42 wifi na HP Pav(snow leopard)- realtek i intel - pomocy
witam
mam wersje snow leopard 10.6.3 retail. chchac polaczyc sie z internetem bezprzewodowym starałem sie uruchomic Airporta i polaczyc bezprzewodowo. niestety system nie traktuje mojej karty sieciowej jako AirPort. nie wykrywa żadnych urzadzen apple(co oczywiste). W ustawieniach parametrów polaczenia nie ma również możliwości połączenia bezprzewodowego AirPort(jest zaznaczone na szaro,nieaktywnie). Dostepne sa tylko ethernet LAN, DLS i modem.
Mam zainstalowane kexty:
-IO802Family.kext's
-vodoo Intel 3945 (wer 06)
-realtek RTL81xx.kext
Komputer jaki posiadam i parametry?
HP Pavilion dv6615ew
dual core T2310 1,42
Realtek RTL 8101 family PCI-E
Intel Pro/Wirless 3945 ABG
Co mam zrobic azby polaczys cie z internetem bezprzewodowym wifi?
Dodatkowo dlaczego jeśli wydaje polecenie reset, nie restartuje sie, ale system sie wyłącza. kiedy karze zamknąć wyłącza sie system ale zostaje włączony system. To problem nr 2 ;]
Co mam zrobic azby polaczys cie z internetem bezprzewodowym wifi?
Wymienić wifi w laptopie
Kod:
http://projectcamphor.mercurysquad.com/downloads/
Cytat:
Install these kexts in your /System/Library/Extensions folder (these will not work from /Extra or other bootloader kext locations). For Intel 3945 drivers, you need to install all 3 kexts.
Ponadto:
Cytat:
Supports 802.11b and 802.11g networks
Supports open (no password) networks only
Does not support WEP or WPA encrypted networks
Może być także potrzebna modyfikacja DSDT, a konkretniej portu, w którym siedzi karta wifi. Jednak to intel - nawet zrobienie wszystkiego "dobrze" daje jedynie cień szansy na to, że w ogóle cokolwiek wykryje.
_________________ Snow Leopard 10.6.8 Retail on Lenovo ThinkPad R61i 8932-FDG - This one is resting in peace now.
Lenovo ThinkPad Edge E420s 4401-6YG | Core i5-2430M | HM65 | Intel HD 3000 | Conexant CX20590 | Realtek RTL8111/8168B | Intel Centrino 1000 Nie licz na prywatne konsultacje via PW/GG! | Piszę poprawnie po polsku! | Precz z dystrybucjami na vanilliowym sprzęcie! ~Hack 'em all!~
dobra super. dam znać czy zajarzyło. bo domyslam sie ze wtedy w AirPorcie powinno sie pokazac urzadzenie(karta wirless) nie siec bezprzewodowa, prawda?
[ Dodano: 2011-08-01, 23:49 ]
zaczynam sie gumić które kexy sie dublują i przeszkadzają. bo jak usunołem caly folder extra i odpaliłem system z bootCD to mialem AirPorta i chodził mi net, bylo polaczenie, ale nie działały zadne kexty pozostale bo ich nie bylo. Gdy probowalem usuwac po jednym to nie bylo albo air porta albo nie bylo polaczenia. Bede kombinowal dalej i dam znac.
Ta karta nie ma prawa w ogóle sensownie działać. Nie ma do niej jakichkolwiek sensownych sterowników a te co są nie można normalnie używać. Temat wałkowany już dziesiątki, jeśli nie steki razy na tym forum. Poczytaj wątki, wyciągnij wnioski zanim stracisz więcej czasu na walkę z czymś co nie działa.
Ta karta nie ma prawa w ogóle sensownie działać. Nie ma do niej jakichkolwiek sensownych sterowników a te co są nie można normalnie używać.
Pojęcie względne - udało mi się odpalić to wifi, ale i tak je zmieniłem. Brak obsługi jakiegokolwiek szyfrowania/zabezpieczeń, problemy z zasięgiem, zrywanie połączenia, niedziałanie losowych portów...
Azbest1910, pisałem Ci 2 posty wyżej, że możesz potrzebować moda dsdt, żeby sterowniki się załadowały. Można też poprawić wykrywanie pci za pomocą dodatkowego kexta...
Zrób tak:
1. Porządek w kextach!
2. Stery ze strony projektu do /S/L/E i nigdzie indziej.
3. W moim poradniku do BCM5787M (link w stopce) jest załącznik nazwany pci detection - wrzuć go do /S/L/E
4. Uprawnienia, cache (czyli Kext Wizard) i restart.
5. Jak już uznasz, że intel działa beznadziejnie, znajdź na allegro coś kompatybilnego wymontowanego z hp.
_________________ Snow Leopard 10.6.8 Retail on Lenovo ThinkPad R61i 8932-FDG - This one is resting in peace now.
Lenovo ThinkPad Edge E420s 4401-6YG | Core i5-2430M | HM65 | Intel HD 3000 | Conexant CX20590 | Realtek RTL8111/8168B | Intel Centrino 1000 Nie licz na prywatne konsultacje via PW/GG! | Piszę poprawnie po polsku! | Precz z dystrybucjami na vanilliowym sprzęcie! ~Hack 'em all!~
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Forum użytkowników Mac OS X na PC. Co to jest Hackintosh. Instalacja Mac OS X na PC z płyty Retail. Instalacja i opisy dystrybucji iDeneb, iPC, Kalyway, Leo4ALL, iAtkos.