Wysłany: 2010-02-04, 22:52 Wina dostawcy czy sprzętu a może oprogramowania ???
Witam
Jestem tu nowy ,i zarówno nowy w systemie Mac OS. Zainstalowałem dziś Mac OS X 10.5.8 i powiedzmy ze wszystko gra ,lecz mam problem z internetem ponieważ próbowałem na różne sposoby skonfigurowania połączenia i dalej bez zmian. Mój dostawca to firma "Multimedia" a płytę główną mam ASRock 775i65g. i korzystam z karty sieciowej zintegrowanej. Może znajdzie sie ktoś kto mi powie jak zrobić zeby w końcu uruchomić internet na tym systemie ?
Wiem ze w Network Diagnostics jest czerwona kropka przy "ISP" i pod spodem pisze Failed.
A kolejne to gdy wprowadzam ustawienia przez asystenta to tez nie chce zaskoczyć. A dostawca mój dał mi na kartce adresy do wprowadzenia: IP , Maska podsieci ,Brama Domyślna ,Serwery DNS ,Host ,Domena oraz proxy. I przy asystencie jest problem z router adress ,i robiłem różne kombinacje i nic
_________________ iPhone 3GS iOS 5.0.1 / OSX 10.7.2ASUS P5G41T M LX|| Q6600 || G41/ICH7 || ALC 887 || DDR3 4GB ||GeForce 8400 GS|| Maxtor 500 GB SATA || DVD SATA ||
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Forum użytkowników Mac OS X na PC. Co to jest Hackintosh. Instalacja Mac OS X na PC z płyty Retail. Instalacja i opisy dystrybucji iDeneb, iPC, Kalyway, Leo4ALL, iAtkos.