Forum OSx86 - instalacja Mac OS X na PC Strona Główna

Poprzedni temat «» Następny temat
Autor Wiadomość
Wireless NIC Broadcom 4322AGN
macius

Wysłany: 2010-04-30, 15:56   Wireless NIC Broadcom 4322AGN

Witam, mój pierwszy post i pierwszy dzień w którym zacząłem zabawę z iDeneb'em system postawiłem, (nie działa jeszcze wybór systemu, brak sterów do grafiki i dźwięku ale to później się zrobi) i próbuje zdziałać coś z tym wifi instaluje skrypt BCM, sam dodawałem do niego chipset nie wiem czy tylko to trzeba zmienić i dlaczego dalej nie działa. Bluetooth wykryty i znajduje urządzenia, używam HP Compaq 6735b. Może ktoś wie jak pomóc ja z mac os nie wiele mam wspólnego używam jeszcze linuxa więc jakoś może dam rade.
Nie wiem co powinienem sprawdzić i co dopisać żeby każdy wiedział o co be, powiedzcie co mam zrobić i sprawdze.

oswaldini 
Gigabyte stinks !

Wysłany: 2010-04-30, 16:39   

Ja bym zrobił tak:
1. skopiuj na biurko z System/Library/Extensions plik IO80211Family.kext
2. IO80211Family.kext -> pokaz zawartość pakietu -> Contents/Plugins/AppleAirPortBrcm4311.kext -> pokaz zawartość pakietu -> Contents/Info.plist
3. Otwierasz plik Info.plist i dodajesz wpis: <string>pci14e4,4322</string> pomiędzy juz istniejące (4320 a 4324)
4. Tak zmodyfikowany kext wrzucasz z powrotem do /S/L/E lub do /Extra/Extensions (czy tez jakiego katalogu używasz), nadajesz uprawnienia (jesli wrzuciles do S/L/E), przebudowujesz mkext ew uzywasz jakiegos progsa do wrzucania kextów

PS: moze się zdazyc ze bedzie inne ID niż 4322 - musisz sprawdzić w IORegistryExplorer lub innym programie ew w windowsie. Wszystko znajdziesz w ponizszych linkach. Nie gwarantuje ze ten broadcome zaskoczy. Mozesz zapodać załacznikiem z tym twoim skryptem to do niego zobacze

Zanim cos zaczniesz robic i zadawać zbędne pytania polecam:
http://forum.osx86.org.pl...czac-vt1023.htm
http://forum.osx86.org.pl...pytac-vt352.htm
http://forum.osx86.org.pl...dstawy-vt29.htm

DLA OSÓB, KTÓRE NIE POTRAFIĄ CZYTAĆ POWIĘKSZAM TREŚĆ - NIE POMAGAM NA PW, NIE LICZCIE NA ODPOWIEDŹ, NIE MAZAĆ MI SIĘ DO RĘKAWA, ŻE NIE ODPISUJE - MACIE PROBLEM, PISAĆ NA FORUM

macius

Wysłany: 2010-04-30, 16:49   

Więc tak, nie mogę wejść na windows'a po instalacji jablka wyswietla mi dysk ntfs do odpalenia ale po wybraniu go nic sie nie dzieje, a co do pliku wszedlem do tego katalogu otworzylem i juz niestety jest wpisane i dalej sie nic nie dzieje ;/ byl restartowany kilka razy nic

oswaldini 
Gigabyte stinks !

Wysłany: 2010-04-30, 16:51   

Nadałes uprawnienia, przebudowałeś mkext ?? Chyba jeszcze nie znasz podstaw. Uruchom system z flagą -f . Poczytaj jeszcze o podstawach.

1 watek 1 temat - nie robimy prywatnych watkow o wszystkim !!

DLA OSÓB, KTÓRE NIE POTRAFIĄ CZYTAĆ POWIĘKSZAM TREŚĆ - NIE POMAGAM NA PW, NIE LICZCIE NA ODPOWIEDŹ, NIE MAZAĆ MI SIĘ DO RĘKAWA, ŻE NIE ODPISUJE - MACIE PROBLEM, PISAĆ NA FORUM

macius

Wysłany: 2010-04-30, 22:13   

Nie zmieniałem wpisu w tej sciezce bo juz byl zmieniony w skrypcie jak zainstalowalem, wiec nie nadawałem uprawnien. Dalej nie działa, chciałbym sprawdzić jak mac widzi moja karte wifi bo na windowsie jeden przycisk na panelu wlaczal i wylanczal wifi i bluetooth to moze miec jaks zwiazek z tym ze blut dziala a wifi nie.
Wiec tak mam polaczenie przez kabel, sterowniki do wifi zrobione tak jak byc powinny, wszystkie sposoby sprawdzone, moze mi ktos podpowiedziec co moge jeszcze sprawdzic zeby ocenic dlaczego nie dziala? i jak ewentualnie sobie z tym poradzic, moze jakies aktualizacje?

Odpowiedz do tematu