Wysłany: 2011-10-27, 17:42 "zatykanie" się adapterów sieciowych
cześć,
czy zaobserwowaliście może zatykanie się sieci na adapterach Realteka (płyty główne GA-EX58-UD5 - Realtek 8111D i GA-EP35-DS3 - Realtek 8111B) przy użyciu sterowników lnx2mac?
po skopiowaniu przez sieć kilkudziesięciu GB danych przez sieć transfer spada poniżej 1MB/s (gdzie początek transferu osiąga nawet 80MB/s !) a czasem nawet sieć zdycha (po kilku tygodniach użytkowania komputerów, widać to zwłaszcza po niedziałającej usłudze Bonjour)
Karty realteka, delikatnie mówiąc chodzą "tak sobie"... Sprawdź kable, gigabit wymaga porządnych przewodów, te tani chińskie nie nadaj się do niczego i często nie chcą działać na gigabicie. One mogą dawać taki objaw jaki opisujesz.
Jeśli zmiana sterowników i kabli na nowsze nie pomoże, to bym przyjrzał się switchowi.
Zawsze pozostaje Ci alternatywa w postaci zmiany karty na taką która działa poprawnie pod OS X.
właśnie tak sie zastanawiałem nad jakimiś normalnymi sieciówkami bo tego LAN'a mam juz z pół roku a dopiero gdzieś we wrześniu sie zaczely problemy - a kable są "nietykane" więc się raczej nei załamały
http://forum.osx86.org.pl...sx86-vt3238.htm
Tych kart używam od jakiegoś czasu, nie ma z nimi żadnych problemów, wszystkie protokoły działają jak na fabrycznych kartach apple'a, bo zwyczajnie ona jest na tym samych chipie.
jeszcze nie sprawdzałem, moze w sobote bede miał chwilke czasu i zrobie test, tylko pytanie czy nie musze jakos ręcznie starych kextów usuwać i dopiero nowe instalować?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Forum użytkowników Mac OS X na PC. Co to jest Hackintosh. Instalacja Mac OS X na PC z płyty Retail. Instalacja i opisy dystrybucji iDeneb, iPC, Kalyway, Leo4ALL, iAtkos.