Wysłany: 2009-10-30, 21:29 BlueTooth dla haMac'a DLink DBT-120 (Rev B2+)
Jak podaje stellarola DLink DBT-120 (Rev B2+) działa identycznie jak oryginalny BT Apple. Umożliwia budzenie komputera z uśpienia myszką, klawiaturą BT, oraz przyjmuje aktualizacje firmware'u od Apple'a.
Ja osobiście mam oryginalnego SMC, teraz już nie do dostania... pod Mac OS X nie mam absolutnie żadnych problemów z nim, ale też nie testowałem budzenia przez niego...
Belkin Bluetooth USB Adapter - 100 metres też działa bezproblemowo, nie wiem tylko czy działa wybudzanie myszką i klawiaturą gdyż nie posiadam takowych. No i jest do kupienia bezproblemowo.
AB76, Takich modułów działających pod OS X jest setki... praktycznie każdy oparty na chipe Cambridge Silicon Radio będzie działał... szkopuł w tym ze jest wiele rodzajów BT 1.2, 2.0, 2.1 itp, a do tego dochodzi tak zwana licencja na usługi jaki dany moduł usb potrafi obsługiwać... np najtańsze pendraki nic więcej nie potrafią jak np przesyłanie plików, ale jak już chcesz go użyć jako modemu albo portu szeregowego to okazuje się że licencja już na to nie pozwala... Dobry klucz BT z dość rozbudowaną licencją kosztuje 60, 70, 80 zł i więcej, bo producent musi za nią zapłacić... niestety przeciętny user o tym nie wie, bo większości wystarcza połączenie z komórką do przesyłania danych...
Pomógł: 16 razy Wiek: 28 Dołączył: 11 Lut 2009 Posty: 1220 Skąd: Pol [Białystok]
Wysłany: 2010-02-17, 09:30
Panowie czy ktoś posiada w swoim blaszaku kluczyk Bluetooth?
Po sprzedaniu notka odczuwam czasami brak tego urządzenia. Aktualnie na rynku np. na allegro można taką "zabawkę" kupić za niecałe 30 PLN ba nawet 20 z przesyłką. Zostaje kwestia wsparcie tego urządzenia w SL na 64 bitach.
/Oczywiście nie mówię tutaj że chcę wydać parę złotych może to być 50 czy 80 ale ma to działać
O ile mój iPhone nie potrzebuje ma "na stałe" wpięty kabel z dock'iem pod hacka o tyle inne zabawki i ciąganie dodatkowego okablowania zaczyna stwarzać problem.
_________________ iHack ProMultiboot Chameleon 2.1 Enoch-r1970 Asus Rampage II Extreme # Intel Core i7 920 D0 @ 4.0GHz (Noctua NH-U12P SE1366) # nVidia GTX285 @ 702/2592 # SupremeFX X-Fi Audio Card # Kingston 1600MHz HyperX CL9 (3x2048) # Belkin Mini BT Adapter # Asus WL-138g v2 # Thermaltake Kandalf VA9003BWSADD: Dell UltraSharp U3011 # Logitech MX Revolution # Logitech diNovo Edge # WD My Book Studio II 2TB # Logitech Z5500 Browser Speed Comparisons / Piszę poprawnie po polsku!
Zgubiłem swój wcześniejszy klucz BT oparty na Silicon Image i zakupiłem opisywanego wyżej belkina.
Powiem krótko - działa wszędzie, nie zauważyłem żadnych problemów. Belkin jest mały, na układzie broadcom'a, działa pod Win 7 64bit, pod Leo i Snow 32 (64 nie sprawdzałem) bez żadnych dodatkowych kombinacji... a najlepszą reklamą chyba jest to że sam Apple go poleca.
PS to że jest na układzie broadcom'a pozwala korzystać z oficjalnych sterowników broadcom'a i nie jest się uwiązany do rozwiązania typu Blue Solei gdzie za aktualizacje trzeba płacić czy jakiś stosów ala Toshiba...
Witam..mam pytanko czy opisywany wyżej Belkin działa bezproblemowo po wybudzeniu kompa ze sleepa?...testowałem BT BILLIONTON i działał super...myszka na bt (nie magic mouse ale asus)po wybudzeniu kompa działa bez zarzutów..z telefonem tez..testowałem na 10.6.3 i 10.6.3 v 1.1 64 bit. BT niestety nie mój..zakupiłem ostatniofirmy natec WASP usb nano dongle i niestety ten nie działa do konca dobrze...po wybudzeniu kompa myszka juz nie łączy, telefony tez...wyglada poprostu na zawias urządzenia..pomaga restart po którym dziala ok..po sleepie juz nie..Prosze o opinie gdyż nie chcial bym wtopic poraz kolejny..chyba ze mozna gdzies znaleźć rozwiązanie do mojego BT ale to chyba raczej nie realne..pozdrawiam
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Forum użytkowników Mac OS X na PC. Co to jest Hackintosh. Instalacja Mac OS X na PC z płyty Retail. Instalacja i opisy dystrybucji iDeneb, iPC, Kalyway, Leo4ALL, iAtkos.