bogdanh Pomógł: 1 raz Dołączył: 10 Kwi 2009 Posty: 286 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2011-06-25, 01:05 FireWire via1394 - problem
Mam karte FireWire via 1394. Potrzebna mi jest do zgrywania materialow z kamery, ale programy (Premiere, iMovie) jej nie widza.
Ten Mac opisuje ja jako "Magistrala ForeWire - nieznane urzadzenie", "Szybkosc maksymalna do 400Mb/sek" - tyle.
Szukalem w googlach ale znalazlem watki starsze niz 2008r i nic nie wniosly.
Jakies podpowiedzi?
_________________ Mac OS X 10.6.4 ; P41-ES3G ; 2,7GHz Intel Core 2 Duo ; GeForce 7600GS
Dosyć trudno będzie cokolwiek doradzić zwłaszcza, że u mnie FireWire w zasadzie zawsze działało i to zarówno na Snow jak i teraz na Lionie.
Do zgrywania materiałów z kamery (analogowej) używam konwertera Canopus ADVC-50 podłączonego do gniazda FireWire i "widzi" go Premiere CS5.5 oraz teraz FCP X.
LionDP4 widzi urządzenie tak:
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Forum użytkowników Mac OS X na PC. Co to jest Hackintosh. Instalacja Mac OS X na PC z płyty Retail. Instalacja i opisy dystrybucji iDeneb, iPC, Kalyway, Leo4ALL, iAtkos.