Wysłany: 2009-03-09, 17:41 IRDA, podczerwien do APPLE REMOTE
Probowal ktos to rozgryzc? Na allegro jest masa adapterow podczerwieni, czy moze ktos probowal i jakis dziala z HaMaciem?
Mam taki adapter bluetooth i dziala pod Leosiem bez najmniejszych problemow wiec mam nadzieje ze i z IRDA sie da, tymbardziej ze FrONT ROW to jednak przydatna rzecz:> A bez Pilota traci polowe uroku:(
Z IRDA nie tak prosto jak z BT - BT to w końcu zwykły sprzęt, a irda już nie... Jeśli chcesz mieć podczerwień i pilota w hamac'u to jest parę możliwości:
1. Jakiś dedykowany komplet odbiornika i pilota dla maczka... np keyspan
2. Odbiornik podczerwieni od pilota Microsoftu MCE 2005 (nazywany często eHome 2005)
3. Oryginalny modół IR od apple'a (gdzieś kupiony jako część zamienna, zdobyty, wymontowany, etc)
A.D. 1. Jest najłatwiejsza... ale więcej nie potrafię powiedzieć...
A.D. 2. Sam używam... niestety aby działał wymaga dodatkowego komercyjnego softu jak Remote Buddy, do tego RB nie pozwala na stworzenie wirtualnych pilotów a przez skonfigurowania obsługi więcej niż 6-ściu klawiszy... np baaaaaardzo pożądanych w PLEX.
A.D. 3. Jest to kawałek oryginalnego mac'a - bez obudowy z jakimś mniej lub bardziej dziwnym złączem do zaadaptowania i zabudowania wewnątrz obudowy. Największą zaletą jest działanie jak na prawdziwym maczku i wszystkie zalety tego rozwiązania... jak pełna obsługa Logitech'a Harmony w PLEX'ie
Próbowałem jeszcze zmusić oryginalny kext od AppleIR do pracy z innymi odbiornikami IR za pomocą prostego triku z wpisywaniem DeviceID do Info.plist, ale niestety bez skutku...
Pomógł: 226 razy Wiek: 25 Dołączył: 01 Gru 2009 Posty: 4236 Skąd: Kraków / Brzeszcze
Wysłany: 2011-03-15, 11:42
Odkopuje stary temat ale z dobrych pobudek...
Do A.D. 2. - można uzyskać sprawność wszystkich przycisków ale trzeba postawić w tle najmniejszą możliwą dystrybucje linuxa i zainstalować na niej LIRC. Opis konfiguracji:
Interesuje mnie ten modul z makow... to nie robi roznicy ktory wybiore? i wlasciwie jak go wpiac do pcta
Moze jakos skonstruowac wtyki pod piny na plycie z USB i dopisac w DSDT <- tak w DSDT pod to konkretne gniazdo na sztywno ten element tak by byl widoczny jak wbudowany.
Fajna opcja bo nie chce mi sie wstawac z lozka by zmienic kawalek badz podrzucic/obnizyc glosnosc.
_________________ Lion na XPC z FakeSMC, DSDT Fix. P5Q Deluxe/8800GT/C2Q (Cstates by Asus UEFI)
Pomógł: 226 razy Wiek: 25 Dołączył: 01 Gru 2009 Posty: 4236 Skąd: Kraków / Brzeszcze
Wysłany: 2011-06-20, 12:54
Zobacz tutaj na mój ostatni post http://forum.osx86.org.pl...c-vt2545,15.htm . Moduł na ebay kosztuje 4$, wysyłka chyba 6$. Dałem tam schemat podłączenia, można podpiąć spokojnie pod wewnętrzny USB. Nic nie trzeba robić z DSDT. Lutujesz, podpinasz i działa.
PS: kolejny przykład, że uparłeś się na to DSDT. Po co dopisywać oryginalny sprzęt apple do DSDT? Będzie widoczny po podpięciu jako normalny wbudowany i nie będzie sprawiał problemów. Działa wybudzanie z pilota itp. Używam go razem z XBMC.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Forum użytkowników Mac OS X na PC. Co to jest Hackintosh. Instalacja Mac OS X na PC z płyty Retail. Instalacja i opisy dystrybucji iDeneb, iPC, Kalyway, Leo4ALL, iAtkos.