Wysłany: 2009-07-16, 21:17 Jaki pilot i odbiornik na USB do Leoparda / Snow Leoparda
Jaki pilot i odbiornik na USB do Snow Leoparda?
Pytanie glównie do osób testujacych nowego Snowa , z jakim odbiornikiem na usb wam działa , bo wiem że pare osób posiada takie urzadzenia?
Zamierzam kupić cos takiego i sterować pilotem maca.
Wiem , że moze być pilot oryginalny Apple Remote (cena od 30 zł), ale musi współpracować działac z nadajnikem na USB .
Wszystko o pilocie Apple Remote
Kod:
http://www.pro-mac.pl/?p=588
_________________ Snow 10.6.4 retail GUID/MBR Chameleon PC_EFI DSDT | Celeron Dual Core E1400| Gigabyte GA-EP41-UD3L |GF 9400GT (efi-string)| Audio SWEEX SC004 USB (out of the box)
Informacje i nowości - newsy ze świata Hackintosh i OSx86. Interesujące strony, fora, tutorial, niezbędne narzędzia do instalacji Mac na PC. Na mojej stronie Facebook -> http://www.facebook.com/p...126142047417526 Zapraszam do subskrypcji strony "Lubię to"
_________________ Snow 10.6.4 retail GUID/MBR Chameleon PC_EFI DSDT | Celeron Dual Core E1400| Gigabyte GA-EP41-UD3L |GF 9400GT (efi-string)| Audio SWEEX SC004 USB (out of the box)
Informacje i nowości - newsy ze świata Hackintosh i OSx86. Interesujące strony, fora, tutorial, niezbędne narzędzia do instalacji Mac na PC. Na mojej stronie Facebook -> http://www.facebook.com/p...126142047417526 Zapraszam do subskrypcji strony "Lubię to"
Przewaliłem te wszystkie piloty, jeśli chcesz mieć wypas to musisz mieć oryginalny odbiornik IR Apple'a. Jest taki model z MacBook'a Pro, która zawiera odbiornik IR i dodatkowo komplety port USB i wystarczy do tego odbiornika przylutować kabelki do wtyczki USB i TaDa - masz działający oryginalny port USB w komputerze.
Dzięki oryginalnemu portowi:
1. Nie musisz mieć żądnych sterowników, aby odbiornik ZAWSZE działał.
2. Współpracuje z pilotami Apple'a jak i Logitecha harmony
3. PLEX obsługuje poprzez oryginalny port tzw virtualne piloty, a to pozwala stworzyć virtualnego pilota z obsługo da kilkudziesięciu klawiszy... np w taki PLEX + Harmony pozwala na użycie jego wszystkich klawiszy.
Ta tylko skąd taki wziąć , chyba że masz na zbyciu 314TeR
Nie mam, ale mogę mieć...
Dziś odpisała mi jedna z firm z US i zgodziła się wysłać takową część do Polski... Jeśli ktoś reflektuje na oryginalny odbiornik IR z maczka który pozwoli na sterowanie haMaciem za pomocą oryginalnego pilota z maczka... to po szczegóły zapraszam na PW... jutro będę chciał złożyć zamówienie...
No już też jestem tym szczęściarzem. IR podłączony PLEX śmiga teraz tylko walka z dopracowaniem pilota Logitech Harmony 525, jeśli ktoś zainteresowany sprzedam tego pilota Chce zmienić na znacznie wyższy model. Pytania na PW.
Dzięki 314TeR i POZDR.
P.S.
Witam Wszystkich na forum, bo to mój pierwszy post. :)
A czy nie lepiej i wygodniej będzie wam skorzystać z aplikacji RemoteBuddy? Umożliwia sterowanie za pomocą pilota praktycznie wszystkimi funkcjami OSX'a i większością aplikacji od iTunes po Firefoxa. Co więcej sterowanie możliwe jest poprzez Bluetooth. Testowałem na oryginalnym iMacu i Hackintoshu ze sparowanym Wii remote. Dokopując na Allegro Wii Wireless Sensor Bar za 20pln, mamy możliwość używania go jako myszki. Super sprawa. RemoteBuddy współpracuje również z pilotem do ps3 - i tu dopiero jest pole do popisu - 52 klawisze które mogą być przypisane do wykonywania różnych funkcji.
pozdr.
PS. koszt programu około 80pln ale warto. Przynajmniej nie musze za każdym razem biegać do pokoju córki i wyłaczać maka mini - robi to sama naciksjąc przycisk na Wii remote )
_________________ Acer Extensa 5202
Intel CoreDuo 1.73, Intel 945GM chipset, grafila Intel GMA 950, wifi i LAN Broadcom
iAtkos v7 (Leopard 10.5.7) + Windows XP
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Forum użytkowników Mac OS X na PC x86. Co to jest Hackintosh. Instalacja Mac OS X na PC z płyty Retail. Instalacja i opisy dystrybucji iDeneb, iPC, Kalyway, Leo4ALL, iAtkos.