Wysłany: 2009-12-03, 23:43 Kamera internetowa pod Snow Leoparda
Wiatam. Chcialbym kupić kamerę internetową taką do około 100zł (max 150zł) żeby działała na PC i Snow Leopardzie.
Obecnie mam tanią kamerkę marki "real" za kilka złotych i nie działa na OS X, ani na leo, ani na snow, nawet na linuksach żadko na którym działa.
Wiem, że A4Tech PK333MB działa na Leopardzie, ale nie wiem dzy zadziała na snow, więc nie chcę kupować w ciemno.
Z logitechów to działa dobrze jedynie podany wyżej... także obecność kamery na liście macam nie oznacza że jest dobrze wspierana i działa jak należy... najlepsze są kamery które nie potrzebują dodatkowych sterowników do OS X i działają "od kopa".
Witam mam pytanie do kol.@music...czy dziaĹa ta kamerka z photo Booth i skype bez problemow an 64 bitach..obecnie mam kamerke Mint i akurat ta nie dziaĹa ale akurat nie spodziewaĹem sie ze ta bedzia dzialac choc macam j wykrywa..pozdrawiam i z gory dziekuje za opinie
Witam mam pytanie do kol.@music...czy dzia� ta kamerka z photo Booth i skype bez problemow an 64 bitach..obecnie mam kamerke Mint i akurat ta nie dzia� ale akurat nie spodziewa�m sie ze ta bedzia dzialac choc macam j wykrywa..pozdrawiam i z gory dziekuje za opinie
Mam snow leo i kamerka odrazu po podłączeniu do usb działa, również w 64-bitach. Nie potrzebuje sterowników dodatkowych. Z photo Booth i skype działa również. Polecam tą kamerkę ze względu na idealną kompatybilność z Mac os x.
_________________ 10.8 ML
10.7.4 retail 64 bit Chameleon DSDT|Celeron DualCore E1400 (vanila kernel outof box)|Gigabyte GA-EP41-UD3L -Audio ALC888|AudioUSB SWEEX SC004(outof box)|LAN RTL8111 (kext+EFIString)|GeForce 9400GT (EFIString)
Informacje nowości newsy ze świata Hackintosh.Video, poradniki, niezbędne pliki instalacyjne.Więcej na http://forum.osx86.org.pl...t1978.htm#19481
W końcu i ja zamówiłem i wczoraj odebrałem.
Tak jak poprzednicy pisali, działa od razu wszystko ładnie, obraz i mikrofon. Działa z leopardem i Snow Leopardem.
Windows 7 sam instaluje do niej sterowniki.
Działa również na linuksie, sprawdzałem na Debianie Squeeze 32 bit.
Za tę cenę rewelacja i działa na wszystkich systemach desktopowych. Śmiało można ją polecić jako kamerę pod OS X.
Na allegro nowa z gwarancją producenta jest do dostania za 85zł + wysyłka.
_________________ OS X Snow Leopard 10.6.8
OS X Lion 10.7 Windows 7 | kUbuntu 11.04
Gigabyte GA-EP45-DS3P | Core2Quad Q9300@2,5GHz | GeForce 9800GTX+ | 4GB DDR2 1066MHz | ALC889A | 2x WD 1TB EALS + 500GB Seagate (GUID) | karta sieciowa Realtek 8111C
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Forum użytkowników Mac OS X na PC. Co to jest Hackintosh. Instalacja Mac OS X na PC z płyty Retail. Instalacja i opisy dystrybucji iDeneb, iPC, Kalyway, Leo4ALL, iAtkos.