Miałem kiedyś ten napęd - miał takie same problemy jak opisujesz i bynajmniej nie dotyczy to OS X a wersji firmware'u 2.0 - która powoduje że napęd znika z systemu w losowych sytuacjach. Dzieje się to pod każdym systemem, i jedyną radą aby "odnaleźć" napęd, to wyłączenie z prądu kompa i włączenie - restart nie pomaga...
Sprostowując - nigdy nie przytrafiło (używam win7 od momentu wydania, bez sp1 i z sp1 problemów z samoistnie znikającym napędem nie miałem).
Na cdrinfo nie wspominają o jeszcze jednej wersji firmwaru - 1.03 11th June, 2009 GH22NS30_103(EW) dostępnej na oficjalnej stronie lg (przed wgraniem 2.0 o ile dobrze pamiętam właśnie miałem wersje 1.03 i było wszystko ok) - myślicie, że spokojnie mogę wrócić do wcześniejszej wersji?
myślicie, że spokojnie mogę wrócić do wcześniejszej wersji?
Tak, o ile napęd (flasher) pozwoli wgrać starszą wersję. Jeśli nie to musisz szukać alternatywnych programów do wgrywania. Przy odrobinie zaparcia powinieneś znaleźć jakiś sposób.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Forum użytkowników Mac OS X na PC. Co to jest Hackintosh. Instalacja Mac OS X na PC z płyty Retail. Instalacja i opisy dystrybucji iDeneb, iPC, Kalyway, Leo4ALL, iAtkos.