zrobiłem Combo Update 10.5.7 na Retaila 10.5.6 i system poszedł... ale bez dźwięku i z pomarańczowymi dyskami (ale toż to nie problem )
generalnie system działa nadal dobrze
PS. mam taki dysk 2.5" Toshiby na USB - w moim kompie działa tylko i wyłącznie gdy zapodam mu obie linie zasilające oraz jak jest wpięty z tyłu - na przednim panelu to nie ma szans..... czy da się jakoś ten problem rozwiązać?
zrobiłem Combo Update 10.5.7 na Retaila 10.5.6 i system poszedł... ale bez dźwięku i z pomarańczowymi dyskami (ale toż to nie problem )
generalnie system działa nadal dobrze
Na te pytania odpowiedź jest jak pamiętam nawet w tym wątku...
Croolick napisał/a:
czy da się jakoś ten problem rozwiązać?
Raczej nie, to problem z wysokim poborem prądu z magistrali USB poprzez twardy dysk... płyta główna nie jest widać w stanie zapewnić wystarczającej ilości prądu do poprawnego działania dysku.
czyli straciłem 5zł na kabelek z pojedyncza wtyczką USB
Ciesz się że tylko 5zł... Ja po zakupieniu 3-ciej obudowy do dysku, która nie chciała działać poprawnie z dyskiem na jednym porcie USB, kupiłem 2,5" dysk USB WD i święty spokój... a wyszło taniej niż obudowa + dysk...
mówisz o obudowie na dysk czy do kompa?
ba ja mam problem z "samo włączającym" sie kompem po jego wyłączeniu - najgorsze jest jak zrobi to w środku nocy pozatym Leopard wogóle nie reaguje na przycisk zasilania - włączyc i wybudzić sie da ale nie można go zamknąć/uśpić :(
ba ja mam problem z "samo włączającym" sie kompem po jego wyłączeniu - najgorsze jest jak zrobi to w środku nocy pozatym Leopard wogóle nie reaguje na przycisk zasilania - włączyc i wybudzić sie da ale nie można go zamknąć/uśpić :(
Sprawdź ustawienia BIOS'u czy nie masz budzenia np poprzez poruszenie myszki, czy poprzez inne urządzenie, np LAN, albo ustawionego "budzika"...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Forum użytkowników Mac OS X na PC. Co to jest Hackintosh. Instalacja Mac OS X na PC z płyty Retail. Instalacja i opisy dystrybucji iDeneb, iPC, Kalyway, Leo4ALL, iAtkos.