guru22, Da radę usunąć te problemy, ale trzeba będzie powalczyć z DSDT...
Na Wifi - przejrzyj ten dział:
http://forum.osx86.org.pl/karty-sieciowe-vf11.htm
I poszukaj wątków na temat kart np Brodcom'a BCM4xxx - na 99% wystarczy w tym komputerze wymiana karty WiFi - koszt kilkanaście/kilkadziesiąt PLN i problem z głowy.
Wskaźnik baterii - tu chyba jest jakiś specjalny kext potrzebny
Długość pracy na baterii - nie działa Ci zarządzanie energią procesora, ale to daje się odpalić... trzeba niestety trochę pogrzebać w DSDT, ale daje radę...
Jeśli naprawdę masz ochotę powalczyć, to teraz powinieneś zabrać się za instalację Retail'a aby mieć jak najczystszy system, a następnie systematycznie uruchamiać komponenty i sobie kolekcjonować rozwiązania.
PS Jak zamieścisz zrzut DSDT, to mogę zobaczyć czy i jak poprawić aby zaczęło Ci działać zarządzanie energią... a najlepiej jakbyś zrobił pełen dump tabel spod Ubuntu 9.04 (nie 9.10). Jak to zrobić, tu jest fajny opis i komenda do wklepania w konsole:
heh dzięki... próbowałem z retailem Snow Leo zanim zacząłem zabawy z iPC ale na dzień dobry dostałem kernel panic i dałem sobie spokój z instalacją Retaila.
... Ps. Kexty z iPc działały by na snow leo ? czy trzeba pod ten system nowych szukać ?
jestem w trakcie pobierania unbuntu ....
Jeśli pierwszy raz byś stawiał Retail, to polecam jednak Leo, nie snow... jest dobrze znany i wszystkie kexty są dostępne... większość sprzętu by wymagała jedynie albo legacy kext'a lub małej modyfikacji DSDT. Metody z DSDT są o tyle lepsze że robisz ją raz, a potem zapominasz o kext'ach itd...
VoodooBattery.kext pomoże na wskaźnik baterii, a co do wiatraków to może jakiś speedstep , ale ja nie mam doświadczenia ze speedstepem więc nic prócz czytania forum nie polecę
ze wskaźnikiem baterii dało rade
po części problem zasilania też się rozwiązał...
co do dźwięku to jest dziwna rzecz gdyż działa na podłączonych słuchawkach (łącznie z regulacją głośności) ale nie da się go w żaden sposób na wbudowane głośniki przenieść (nawet w panelu preferencji nie ma opcji)...
co do dźwięku to jest dziwna rzecz gdyż działa na podłączonych słuchawkach (łącznie z regulacją głośności) ale nie da się go w żaden sposób na wbudowane głośniki przenieść (nawet w panelu preferencji nie ma opcji)...
Złe kexty do audio masz... czego używasz, jakiegoś modyfikowanego AppleHDA czy VoodooHDA. Popraw opis kodek'a audio... bo ALC62 raczej nie ma
Jak będzie wiadomo jaki masz kodek, to będzie można poszukać innych rozwiązań.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Forum użytkowników Mac OS X na PC. Co to jest Hackintosh. Instalacja Mac OS X na PC z płyty Retail. Instalacja i opisy dystrybucji iDeneb, iPC, Kalyway, Leo4ALL, iAtkos.