Wysłany: 2012-01-15, 12:14 problem z dyskiem SSD revodrive x2
Mam problem, otóż, instalator sie odpala lecz nie widzi mi owego ssdowego dysku ktory jest fizycznie na raidzie. Bardzo proszę o pomoc w rozwiązaniu problemu dysk to OCZ RevoDrive x2 220GB, według informacji pudełkowej jest to 4x51GB w RAIDzie 0.
Z góry dzięki za pomoc!
E
Temat przenoszę bo nie jest związany z płytą główną !
EDIT: ewentualnie zainstaluj najpierw system na standardowym HDD (lub pendrive 16gb), po zainstalowaniu odpal system i dograj sterowniki z paczki, uruchom ponownie i sklonuj system na Revodrive.
Pomógł: 226 razy Wiek: 25 Dołączył: 01 Gru 2009 Posty: 4240 Skąd: Kraków / Brzeszcze
Wysłany: 2012-01-15, 12:50
Żeby zrobić BootCD trzeba mieć działającego Mac OS (może być nawet w wirtualnej maszynie), program BootCDMaker i trochę pojęcia Niestety nie mamy tutka jak zrobić BootCD, a ja nie mam czasu i zdrowia aby dzisiaj tłumaczyć.
Ogólnie:
- podmiana cdboot na najnowszy (z trunka chameleona)
- podmiana smbios
- dorzucenie kextów
robaczykiewicz napisał/a:
proszę niech ta podpowiedź nie będzie wyglądała: "użyj szukajki"
Gdyby było to już opisane to możesz być pewien, że tak bym właśnie zrobił - nie będziemy przepisywać tego samego 100x albo za kogoś szukać danego tematu w szukajce.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Forum użytkowników Mac OS X na PC. Co to jest Hackintosh. Instalacja Mac OS X na PC z płyty Retail. Instalacja i opisy dystrybucji iDeneb, iPC, Kalyway, Leo4ALL, iAtkos.