Wysłany: 2011-07-14, 15:36 Trust Bluetooth 3.0 i problemy z nim związane
Witam ponownie
Zostały mi dwa ostanie problemy do rozwiązania, oba związane z BlueTooth.
Jak opisałem w temacie, jeden to to, że nie da się obudzić komputera przez kliknięcie czegoś na klawiaturze - w miarę to oczywiste, nawet lampka na Bluetooth się nie świeci podczas sleep, więc trudno, żeby się dało...
Czy da się z tym coś zrobić?
Kolejny problem, to po obudzeniu (co dziwne, nie zawsze) klawiatura i trakcpad się nie łączą z systemem, na razie ratuję się odłączeniem dongla i zaraz podłączeniem ponownie (OS X najpierw informuje, że klawiatura rozłączona, a za chwilę, że znowu podłączona) wprawdzie rozwiązuje to problem, ale wolał bym działanie OOTB, bez tego odłączania.
Jeżeli da się naprawić obie rzeczy, było by znakomicie, jeżeli tylko jedną, to bym bardziej preferował brak problemów po obudzeniu, niż budzenie z klawiatury.
Sam Bluetooth to Trust Bluetooth 3.0 wpięty w kompa z podpisu, działa to na Snow Leo 10.6.8 zainstalowanym za pomocą UniBootX- jeżeli są potrzebne jakieś jeszcze informację o nim, bardzo proszę od razu o info, jak je zdobyć pod OSX - jeszcze jestem trochę nieogarnięty w tematach hackintosha...
Dzięki, chętnie bym to zrobił, ale mam pewien drobny problem...
Skąd mam wziąć poprawne dane o urządzeniu? W Profilu systemu wszystko jest 0 lub 1, a to chyba jednak nie są poprawne dane, niżej to, co wypluwa profil.
Kod:
Wersja oprogramowania Apple Bluetooth: 2.4.5f3
Ustawienia urządzeń:
Adres: 00-02-72-ae-18-d5
Producent: Broadcom
Nazwa: MacPronarkoman
Wersja oprogramowania sprzętowego: 3 (0)
Zasilanie Bluetooth: Wł.
Wykrywalne: Tak
ID producenta: 0
ID produktu: 0x1
Wersja HCI: 5 (0x5)
Korekta HCI: 0 (0)
Wersja LMP: 5 (0x5)
Podwersja LMP: 16899 (0x4203)
Typ urządzenia (główne): komputer
Typ urządzenia (kompletne): Macintosh stacjonarny
Zespolona klasa urządzenia: 3670276 (0x380104)
Klasa urządzenia (podstawowa): 1 (0x1)
Klasa urządzenia (podrzędna): 1 (0x1)
Klasa usług: 448 (0x1c0)
Wymagane uwierzytelnienie: Nie
Pomógł: 226 razy Wiek: 25 Dołączył: 01 Gru 2009 Posty: 4240 Skąd: Kraków / Brzeszcze
Wysłany: 2011-07-27, 18:21
wersja kexta alternatywnego (alternate version, has Broadcom dongle Vendor + Device id's) - do pobrania z załącznika. jak nie będzie działało to pisz, zrobię inną wersję.
Zrób screena przed i po zastosowaniu kexta z profilu systemowego. Zobaczymy czy zadziałało i jest dobrze widoczny.
[ Dodano: 2011-08-01, 18:46 ]
Widzę, że temat znowu umarł, ale nie szkodzi - można go zamknąć, rozwiązanie nie jest już potrzebne
Zrobiłem wg instrukcji z tematu z linka niżej i wszystko działa, wybudza z uśpienia, nie ma problemów z ponownym łączeniem z klawiaturą czy gładzikiem, wszystko bez przeróbek kextów etc, tanio i skutecznie - bajka. A teraz się zajmę stawianiem Liona.
OK. Chodziło mi o to czy napięcie 3,3V masz z zasilacza, czy z konwertera?
Jeśli z konwertera, to czy sam go robiłeś, czy kupiony (gdzie)?
Wybacz, ale czego nie rozumiesz w słowach "według instrukcji"?
Zrobiłem DOKŁADNIE tak, jak tam pisze, w 100% identycznie.
Pisze tam wszystko to, o co pytasz, nawet obrazki są.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Forum użytkowników Mac OS X na PC. Co to jest Hackintosh. Instalacja Mac OS X na PC z płyty Retail. Instalacja i opisy dystrybucji iDeneb, iPC, Kalyway, Leo4ALL, iAtkos.